42 entry daha
  • törenin güçlü filmleri şu şekilde gördüğüm kadarıyla:

    (bkz: the shape of water) - 13 dalda aday
    (bkz: dunkirk) - 8 dalda aday
    (bkz: three billboards outside ebbing, missouri) - 6 dalda 7 ödüle aday
    (bkz: darkest hour) - 6 dalda aday
    (bkz: phantom thread) - 6 dalda aday
    (bkz: blade runner 2049) - 5 dalda aday
    (bkz: lady bird) - 5 dalda aday
    (bkz: get out) - 4 dalda aday
    (bkz: call me by your name) - 4 dalda aday
    (bkz: baby driver) - 3 dalda aday
    (bkz: the post) - 2 dalda aday (beklenenin çok altında)

    çoğunu izlemedim tabi ki filmlerin henüz. gönlüm en başta (bkz: paul thomas anderson)'dan yana. there will be blood gibi 21. yüzyılın en önemli eserlerinden birinden sonra daniel day-lewis ve pta'i tekrar birlikte aynı projede görmek çok heyecan verici. ne var ki film* türkiye'de vizyona nisanda girecek. o zaman sana torrent yolları bana kurşunlar.

    get out ve dunkirk'ü şahsen herhangi bir ödüle layık görmüyorum ancak ikisi de en iyi film'e ve yönetmen'e aday. özellikle christopher nolan ödülü kazanırsa senaryosu olmayan bir filmle -bu bağlamda sinema eseri olup olmadığı tartışmaya açık olan bir filmle- en iyi yönetmen ödülünü kazanan ilk yönetmen olabilir. o gider, kendisine memento, the prestige, inception, batman begins gibi filmlerinde köpek çeken akademiyle mutlu pozlar verir; biz de bir sigara yakar mutluluklar dileriz.

    oyuncular için geçerli bir kural vardır, bir ödüle (bkz: daniel day-lewis) veya (bkz: meryl streep) aday ise bunlar kazanır. filmi* henüz izlemedim ama frances mcdormond'a çok ciddi bir sempatim var. kazanmasını istiyorum. daniel day-lewis ise muhtemelen tartışmalara yer bırakmayacak şekilde kazanacaktır daha önceki 3 galibiyetinde olduğu gibi. saoirse ronan'ın aday olamaması da üzdü. kızda yeni meryl streep olacak potansiyel var ama eski meryl streep hala oscar'ları süpürdüğü için kimse yeni meryl streep olamıyor.

    en iyi film müziği cayır cayır. adaylar (bkz: hans zimmer) (bkz: john williams) (bkz: alexander desplat) ve (bkz: johnny greenwood) müthiş çekişmeli bir dal. hans zimmer'a dunkirk'te hakkını teslim etmek gerekiyor. filmin bir şeye benzeyen tek işi onun müzikleriydi. desplat'a sempatim çok yüksek olmakla birlikte gönlüm there will be blood'dan sonra bir kez daha aynı ekiple çalışan genç besteci greenwood'dan yana.

    (bkz: in the fade) altın küre'yi kazanmasına rağmen oscar'a aday olamamış. en iyi animasyon'da da loving vincent romantik filmdi tatlı filmdi güzel filmdi ama pixar'ın bugüne kadar film yapıp en iyi animasyonu alamadığı sene olmadı. sadece bir iki devam filminde (cars 2, monsters university gibi) bunu yaşadılar. o yüzden coco o grubun barcelona'sıdır. sorunsuz lider çıkar.

    böyle filmleri izlemeden yazınca maç başlığına gidip "3-0 bitçek golleri de sow atçak ehehe" diyen tipler gibi müneccimin münasip bölgeleri kokan bir yazı oldu ama şimdilik idareten dursun. izledikçe daha kapsamlı yorumlar gelir.

    ek: uyarı geldi, yanlış bakmışım sanıyorum, saoirse ronan aday olmuş.
440 entry daha
hesabın var mı? giriş yap