• mustafa sandal'ın yıl içerisinde yayınlanacak albümü öncesinde i-tunes'da satışa çıkan yeni teklisi. sözler günay çoban'a müzik ve aranje volga tamöz'e ait.

    şarkıyı musti'nin zirvede olduğu dönemlerindeki benim de çok sevdiğim yamalı tövbeler'e çok benzettiğimi söylemeliyim, bayağı andırıyor bence. ayrıca 2015'teki ben olsaydım'dan da izler var. eleştiri amaçlı söylemiyorum bunları, beklediğimden daha iyi bir çalışma olmuş. adını duyduğumda ağlak bir aşk şarkısı zannedip kendi adıma üzülmüştüm en başta ama sözlerine tezat oluşturacak şekilde enerjik bir mustafa sandal hiti var karşımızda. musti ne sözlerde ne de bestede yer almamasına rağmen üstüne dikilen bir elbise gibi olmuş bu parça. bilmeden tamamen ''dışarda üretilmiş'' bir şarkı olduğuna inanmak zor. sadece tellilerin girdiği bölümü dinlesem ''bu bir mustafa sandal şarkısı'' derim, o denli karakteristik bir özelliği var aşk kovulmaz'ın. şarkının pik yaptığı bölüm de burası zaten bence, musti alamet-i farikası olan kendi yaptığı back vokallerle zenginleştirmiş bu kısımları. sesini de gene çok iyi kullanıyor.

    gelelim şarkının eksiklerine; bence çok belirgin olarak bir kıtası eksik bu şarkının. daha ilk dinleyişte hissediliyor. nakarat olarak dinlediğimiz bölümü de daha çok köprü olmaya uygun aslında. yani kısaca şarkının nakarat bölümü yok gibi duruyor. aslında günay çoban bu eksikliği en kötü stüdyo aşamasında fark etmiş olmalı ama nedense böyle bırakılmış. keşke bir dörtlük daha eklenseymiş. bunun dışında ''kar yağıyor...'' diye başlayan devşirme nakarat da özellikle sonlara doğru biraz fazla tekrar ediliyor. kimi bölümlerde de canlılarla elektronik sesler fazla üst üste binip birbirine karışmış gibi sanki. böyle ufak tefek sorunları var.

    eksiklerine rağmen yine de çok iyi bir şarkı bence aşk kovulmaz. günay çoban ve volga tamöz'den beklemediğim kadar iyi hatta. ama promosyonunun iyi yapılması gerekiyor. mustafa sandal'ın bu sefer kadere bak ya da dön dünya gibi arabesk-fantezi bir şarkıyı vitrin olarak kullanmaması da ayrı sevindirici. albümünü de herkese ulaşayım diye beşbenzemez şarkılarla değil, kendisine en çok yakışan bu tarzda işlerle doldurursa sevenlerini mutlu eder. son beş yılı single'larla geçirdi, artık gerçekten çok sağlam bir albümle gelmekten başka şansı yok. bu şarkısı da ''albümün en iyi şarkısı'' olarak değil, geri kalanlara referans olarak gelmiştir umarım.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap