23 entry daha
  • suclulari, mahkumlari veya supheli kisileri sorgulamak ve de konusturmak icin dogadan yararlanan bir polis teskilatina sahip ulke.

    nasil mi?

    polislere, dunyanin en zehirli yilanlarindan birisi olan kral kobralari bir sorgu esnasinda nasil kullanacaklarini ogreterek...

    evet ilginc ama endonezya'da polis teskilatina verilen egitimlere yilan terbiyeciligi de dahil. yani yilani nasil tutacaklari, sorgulanan kisiyi korkutmak icin nasil kullanacaklari, muhtemel bir yilan sokmasindan hem kendilerini hem de mahkumlari nasil koruyacaklari ve yilanlari nasil besleyecekleri ogretilmekte. ancak bu egitimler sirasinda kac polisi yilan soktuguna veya yilandan korkan polisler icin nasil bir yol izlediklerine ya da yilanli sorgu sirasinda kac kisinin oldugune dair bir bilgiye ulasamadim. gerci bu adamlar fayda maaliyet analizi yapmislardir saniyorum.

    yani;

    sorgu sirasinda (olen mahkum sayisi) + (olen polis sayisi) < yilanli sorgu sayesinde (konusturulan suclu sayisi) + (kurtarilan masum insan sayisi)

    gibi bir denklem kullandiklarini dusunuyorum. eger sorgu sayesinde saglanan fayda buyukse sorun yok demektir. olenleri de yilan oldurdugu icin ortada suc da olmayacaktir. temiz is valla...

    tabii bu sorgu yonteminin herkese sokmeyecegi de bir gercek. mesela crocodile hunter denen bir sapik var. yani o adama cikip yilani gosterirsen birak korkmayi ustune atlar valla. hatta yilan korkup kacar bu adamdan. sokmez yani... endonezya'da da kesin vardir boyle tipler... ne de olsa sulak yer, bortu bocek boldur orada... ama ne olursa olsun akillica bir yontem. yani elektirik masrafi su bu derdi yok. iki fare ver iki hafta gik demeden calisir bu yilanlar... oyle kalender hayvanlar yani.

    sonuc olarak;
    kral kobralari en kisa zamanda turkiye'de de gormek dilegi ile... boylece hem elektirik tasarrufu saglanir hem de karakollardaki fare mare butun kemirgenler temizlenir.
394 entry daha
hesabın var mı? giriş yap