5 entry daha
  • çok acayip derecede absürt bir eser. içinde yok yok! skeçler birbirine bağlanmış gibi gözükse de filmin adı zaten "amaaan saçmalayazaaauk" temasını anlatıyor. saçmalıyorlar bittabi, ama aslında çok ince eleştiriler de var filmde. özellikle modern yaşamla ilgili birçok şey bulabiliyorsunuz. ama üstte de belirtildiği gibi life of brian ve the holy grail bütünlüğü olmadığı için takip etmekte zorluk çekiyorsunuz.

    spoiler içeren absürtlüklerden kimileri şunlar:

    -otomatik portakal'daki çetenin yaşlı ingiliz leydilerinden oluştuğunu düşünün. tatminkar olamayan bu kadınlar; sokaklarda terör estiriyorlar, genç ve savunmasız erkekler ise en tercih edilen kurbanları!
    -atlet ve donlarıyla (!) dikilen askerleri, yine komutanlarının atlet ve donuyla komuta ettiği birlikte aylardır en mucize eğitim olan "meyve ile gelen düşmanı savuşturma" eğitimi veriliyor!
    -çok meşhur bir restoranda kirli olan "çatalın" değiştirilmesini talep eden müşterinin bu talebi, önce garsonu, sonra şef garsonu, sonra müdürü rencide ederken müdürün kendini o pis, kokulu (!) çatalla öldürmesi!
    -dünyaya tehlike arz eden komünist propagandanın amerikan savunması (!) olan crelm toothpaste ile savuşturulabilmesi reklamları! çünkü komünizm dişi içeriden fethedip dişlerin tamamını çürütürken crelm ile bu çürükleri engelleyebilirsiniz!
    -fıkra yazarının kendi ölümüne de sebep olan son* fıkrası ölümcül bir etkiye sahiptir. onu okuyan kişi gülmekten ölmektedir. kısmen okuyan ise aylarca komada yatmaktadır. ikinci dünya savaşı sırasında bu olağanüstü güç, ingiliz bilimadamlarınca almancaya çevrilip alman faşizmine karşı kullanılmakta ve savaşta ciddi kazanımlar sağlamaktadır!*
    -insanları yiyen dünyayı sarmış son model arabalar... ve onları yiyen dev siyam kedisi bu dünyayı yok etmeye başlar!
    -ha bir de en budala züppe yarışması var ki şahane! kibritler üzerinden atlama, kadın mankenler üzerinden sutyen çıkarma, ölü tavşanları yakın mesafeden vurma, vb. yarışı kendini vurma yarışması sona eriyor. kendini ilk vuran yarışmanın kazananı oluyor. ahaha. herkes ölü tabii.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap