2 entry daha
  • (bkz: gümrüksüz alışverişin 30 euroya düşürülmesi) başlığı 22/12/2016 tarihinde açılmış, henüz bir sene geçmişken bu tutarın 22 euroya düşürüleceği söyleniyor.

    kaynak

    e ticaret alışverişlerine kdv uygulanacağı söyleniyordu ancak altyapısı oluşana kadar böyle bir önlemi gerek gördüler demek. bizi de iyice müşteri memnuniyetine önem vermeyen, fahiş fiyatlı yurtiçindeki firmaların önüne atmış oldular. tamam anlıyorum vergi verilmesi, iç piyasanın canlanması gerekiyor ancak bunun yolu en alt tabakayı ezmekten mi geçiyor? şunlar yapılana kadar fiş kesmeyen, vergi vermeyen iş yerleri takip edilse inanın daha çok gelir elde edilir. şimdi bunu bilen esnaf nasıl olsa yurtdışından alamayacak diye iyice kar marjını yükseltecek. rekabet azaldıkça tekelleşme başlar.

    en basitinden bir örnek vermek gerekirse bebek çekmece emniyeti var tanesi 1 tl aliexpresste, ikeada ikili olarak almak zorundasın ve paketi 15 lira civarı. sermaye sahipleri kazandıkça kazanıyor ama gelir vergisi daha maaşı yatmadan tahsil edilen nihai tüketici bir şey alacakken kırk kere düşünmek durumunda kalıyor.

    düzeltme:imla
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap