5 entry daha
  • bundan 15 yıl önce atina'ya ziyarete gittiğimde, normal otoyollarda özel çizgiler ve demir raylar görmüştüm. ne olduğunu anlamadığım için rehbere sormuştum. rehber de bunlar otobüs hattını belirleyen çizgiler, ray da otobüsün elektriğini sağlıyor, aynı zamanda güzergahını kontrol ediyor demişti. o zaman olimpiyatlar için dünyanın parasını alan atina yatırımı güvenli otobüslere yapmıştı.

    yani özetle hükümetlerin ne kadar para yaptığına değil, o parayla herhangi birşey yapıp yapmadığına da değil, güzel şeyler yapıp yapmadığına bakmak gerek.

    avrasya tüneli, üçüncü köprü, ikinci boğaz.. bunların hepsi doğa katli, hazine iflası ve rant için yapılıyor. amaç sağlıklı ve temiz bir ulaşım olsaydı, 10 senedir metro yapıyoruz diyen hükümetin paris metrosu gibi durakları ve güzergahı olurdu. ama yok, hala erenköyde kazı var.

    o yüzden bu ülkede metrobüs kazası, otobüs kazası, geçiş zammı falan kaderdir.

    bonus bilgi; bahsedilen paris metrosu, 1900'lerde yapımı başlamış, bütün ülkeyi kavuran birinci ve ikinci dünya savaşı döneminde dahi eklemelerle devam etmiş ve son halini 1960'larda almıştır.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap