27 entry daha
  • 12 saat sürekli kusarak boğuştuktan sonra dün akşam beni takside kıvranarak acile yollamış işkence.

    hastaneye -haydarpaşa numune- vardığımda (ev arkadaşım sağ olsun bana kalsa gitmezdim.) tansiyonum 5 e 7 şeklinde ölçüldü. zaten nefesimi kontrol edemiyordum ve ellerim, yüzüm, dilim karıncalanmıştı ve bu bütün vücuduma yayıldı. direkt kırmızı bölgeye aldılar.

    iki çeşit serum bağladıktan sonra burnundan mideme kadar soktukları hortumla midemdeki kanı çektiler. koca bir torbayı doldurdu. ağzıma burnuma tecavüz edilmiş gibi hissettim (o ne biçim bi acıdır). ağzım burnum kan içinde kaldı. ama o işlem beni hayata döndürdü. kendime geldim. tekrar insan gibi hissetmeye başladım çünkü zombi gibi, canlı yayında flakka içen çocuk gibi hissediyordum.

    kendime geldiğimde serumların 5 saatte biteceğini öğrendim. zaten önceden de mide kanaması geçirdiğimden ve hatta o zamanlar doktora bile gitmediğimden. eve gitmek istedim. arkadaşın ısrarıyla bi yarım saat daha durdum. o gece orda kalacağımdan falan bahsediyordu çünkü doktor. zaten bana iv proton pompası inhibitörü veriyorlar benim zaten lansor'um var. midem de boşaldı. ben akşam hiç bir şey yemediğim takdirde gayet atlatırım dedim.

    hemşireler ertesi gün için de endoskopi falan diyince zaten gitmeye karar verdim. üstüne hemşire eldiveni geçirip "makatınızdan parmakla bi muayene yapacağım orada acı ve kan var mı diye." diyince... kendime içimden "oğlum kalk git buradan burda olaylar başka yere doğru gidiyor... ben götümde acı olsa söylemez miyim lan" oradakilere de " ben istemiyorum eve gideceğim." diyerek uzamak için serumları vs. çıkarmalarını istedim. onlar da bu şekilde bırakmayacaklarını ve söyleyip, "ölüm dahil her türlü sonucu kabullenerek tedaviyi sonlandırıyorum." gibi bir kağıt imzalatarak. gitmeme izin verdiler. hepsi şaşkınlıkla midemden çıkan kana da bakarak oradan çekip gitmeme inanamadılar.

    şimdi düşününce iyi ki eve gelmişim. yaptıkları yeterliydi zaten. gayet iyi hissediyorum çünkü hala bir şey yemedim. orda olsam da aynısı olacaktı zaten. üstüne biraz kustuğum hemşire için de kendisine beş kere kusacağım dedim çok sallamadı... yani ondan özür dilerim gıyabında. bu yazı aslında bu özür içindi diyim de yok anasının amı yani.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap