5 entry daha
  • tüm hastalıklar gibi önce spritüel boyutta başlar.

    hem bedenin bir bütün olarak, hem de her bir organın ayrı ayrı birer spritüel eşleniği vardır. kişinin bilinç düzeyine göre bu spritüel yapılar negatif etkiler alıp zayıf düşebilirler. bu durumda o spritüel yapının zahir kısmı olan organ, zaman içinde hastalanmaya başlar.

    sağlıklı işleyen bir spritüel yapı direkt yüksek bilinçle alakalıdır. ayrıca ara ara bedene biriktirdiği toksinleri atmak için yardımcı olmak çok faydalı olacaktır. bunun için oruç veya onun daha sert versiyonu olan riyazet yapılır. riyazet uygulamasında genelde üç günde bir defa yemek yenilir ve kırk gün sürer. şems-i tebrizi hazretleri kendisinin narin ve hastalığa yatkın bir bedeni olduğunu ve hastalıkları açlıkla önlediğini söyler.

    kalp hastalığı durumlarında ayrıca allah'ı çok zikretmek faydalıdır. zikir, tüm bedenin ve bilhassa da kalbin spritüel boyutundaki eşleniğini akord eder ve titreşimini artırır. spritüel boyuttaki düzelme yavaş yavaş zahir boyuta da yansımaya başlar. ancak organdaki tahribat ileri düzeylerdeyse etkisiz kalabilir. gerçi zikri sağlık için yapmak bâtıl bir niyet olacaktır. zikir yalnızca allah'ı anma ve hatırlama niyeti ile yapılmalıdır. sair faydalar ise sadece birer yan üründür.

    not: dikkat! bu bir tedavi veya sağlık tavsiyesi değildir. meselenin yalnızca tasavvufi açıdan ele alınmasıdır. her türlü hastalığınız için hekiminize başvurunuz. sorumluluk kabul edilmez.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap