592 entry daha
  • ingilizce'yi günlük olarak kullanan ve gramer bilgisi olan insanların listening, speaking ve reading için çok bir çaba sarf etmesine gerek yok kanımca. hatta üniversite okuyan genç bir bireyseniz, az çok ösym türkçe sınavlarını yapa yapa, reading sorularına hazırlanmış bile oluyorsunuz çaktırmadan.
    listening için bir şey yapmaya gerek olduğunu sanmıyorum, sadece konuşmacıya iyi konsantre olmalısınız.
    speaking için ise, son dakika halledilecek bir şey değil bence. kendinizi sınava girerken kasmayın ve heyecanlanmayın. zaten karşıdaki insan muhabbet açmak için çabalıyor. ondan kendinizi kilitlemediğiniz sürece, konuşma hızınıza da dikkat ederseniz, gayet düzgün bir not alırsınız.
    writing ise ayrı bir şey. üniversitedeki ingilizce derslerinde essayler yazmaya alışmış biri olarak diyorum ki, writing'e en azından 1 hafta önceden düzgün olarak çalışılmalı. zira task 1 ve task 2 olarak ayrılan bu kısmın biraz daha kendine özgü istekleri var. bu istekleri anlamak ve onlara yönelik hazırlanmak adına youtube'ta bulunan writing ielts videoları izlenebilir. özellikle el yazınızın okunaklı olmasına, sözcük sayınıza ve kendinizi tekrar etmemeye özen göstermelisiniz.

    ben writing'e sınavdan önceki gece 1-2 saat baktım. geri kalanlarına hiç çalışmadım bile(cidden). aldığım sonuç:

    (20 ocak 2018)
    s:8.0
    w:5.5
    r:7.5
    l:7.5
    overall:7.0

    speaking dışında hepsi beklediğim gibi geldi. zira writing'in ikinci task'ı için verilen konu çok sikikti bence ve güzel bir outline çıkaramadım. ayrıca zamanın kısıtlı olmasından ve yetiştirmek adına hızlı yazmamdan, zaten çirkin olan yazım daha da çirkindi ve okunulmazdı. zaten zamanın azlığından ikinci task'ı 220-230 kelime arasında yazabilmiştim. genel olarak düşük almamın sebepleri bunlar writing'ten. speaking ise 6.5-7.0 beklerken 8.0 geldi. bu kadar iyi konuştuğumu bilmiyordum ben aq ajkdsjla
924 entry daha
hesabın var mı? giriş yap