5 entry daha
  • hukuki açıdan parti kapatmak için o partinin cumhuriyetin temel prensiplerine saldırması gerekir.

    şer odakları tarafından yönetilmesi, bölücülük ve ilticai faaliyetler yürütmesi gerekir.

    halkın gözünü boyamak için yapamayacağı şey olmaması gerekir.

    kendi çıkarları için çoğunluğa azınlığı ezdirmesi, kendi yandaşını kayırırken karşısında olanı sindirmesi gerekir.

    hukuku hiçe sayarak, tüm yargı kararlarını tek elden veya kendiyle özdeş ellerden verebilecek bir yapı oluşturup bir milletin geleneksel değerlerini ayak altına alacak ve hiçbir hiyerarşik yapıda gerçekleşmeyecek emir komuta faaliyetlerini gerçekleştirebiliyor hale gelmesi gerekir.

    tüm bunlar yapılırken sanki dünyayı yerinden oynatıyormuş gibi, bütün haberleşme kanalları aracılığıyla kamu bilincini tek veya özdeş ellerle yöneterek bu faaliyetleri bir ulusun gücüymüş gibi göstermesi ve bunun bir getirisi olarak bu gücü kullanıp aba altından sopa göstererek yanına taraftar çekmek ve/veya yanında olanı yanında kalmaya "ikna" etmek için kullanması gerekir.

    bir zümre veya toplulukla bir olup kasten ülkenin geleceğini riske atabilecek kadar küstah ve işbirlikçi olması gerekir.

    sadece kendi çıkarlarına hizmet edecek devlet organları yaratarak işine geleni denetleyip hukuksuz cezalarla göz korkutması işine geleni denetlemeyip cebine para akıtması gerekir.

    yine sadece kendi çıkarlarına hizmet edecek sivil toplum organları yaratarak bağış kisvesi altında toplanan paraları zimmetine geçirmesi gerekir.

    uluslararası davalara konu olmuş yolsuzluk iddialarıyla bir ülkenin uluslararası arenadaki ciddiyetini ve onurunu sarsması ve aklanmak için en ufak bir çabaya girmediğinin görülmesi gerekir.

    bu saydıklarımın hepsi seçimde bir partiye ve/veya o partinin sunduğu adaya oy ver-me-mek için de yeterlidir?

    kapiş?
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap