8 entry daha
  • insan türünün son 150 yılda elde ettiği bilgi birikimini çöpe atmayı becerebilen herkesin yaşayabileceği süreçtir.

    agnostisizmin kökeni antik yunan'a dayanır, tanrılar kimsenin karşısına çıkmadığı için felsefeciler arasında "tanrıların varlığı veya yokluğu kesin olarak bilinemez" fikri baş göstermiştir. agnostisizm, geçmişte veya günümüzde insanlar tarafından tapınılan tanrıların var olup olmadığını bilemeyeceğimizi ileri sürer, bilimsel değil felsefi bir yaklaşımdır. thor'a da, zeus'a da, vishnu'ya da, allah'a da, jesus christ'e de aynı şekilde yaklaşır.

    ateizm ise insanlar tarafından tapınılan tanrıları kesin olarak reddeder, zira tüm dinlere ait hikayeler bilimsel açıdan temelsiz masallardır, bir ateist evreni yaratacak kadar güçlü bir varlığın yarattığı evrene kıyasla tamamen önemsiz canlılara kitaplar gönderip, varlığını reddetmemelerini, alkol tüketmemelerini, domuz yememelerini ve evlilik dışı ilişkiye girmemelerini emrettiği, aksi halde kendilerini sonsuz azaba mahkum edeceği iddialarına götüyle güler.

    ateizmin septik davrandığı nokta ise içinde yaşadığımız evrenin herhangi bir varlık tarafından yaratılmış olup olmadığıdır, ancak bu sorunun cevabı insan türünün şu anki bilimsel seviyesinin ötesinde bir yeterlilik gerektirdiği için şimdilik önemsizdir. evren pekala gerçekten de sonsuz güce sahip bir varlık tarafından veya teknolojik olarak çok gelişmiş bir uygarlığa mensup bir birey tarafından proje ödevi olarak yaratılmış; ya da fizik kurallarının hakkında henüz bilgi sahibi olmadığımız ölçekteki davranışları uyarınca diğer sonsuz sayıda başka evren gibi kendiliğinden oluşmuş olabilir.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap