7 entry daha
  • bir süredir benim de düşündüğüm, türkiye'de düzgün bir sosyal demokrat parti oluşabilmesi için zorunluluk olarak gördüğüm şeydir.

    geçmişten bugüne büyük partiler türkiye'de hep liderleri ile birlikte anılır oldular. o liderler gittiği zaman partiler de unutuldu gitti. chp ise bu konuda istisna bir parti. lideri ile anılmak yerine atatürk ile anılıyor, lidere oy vermek yerine idealar dünyasında olan partiye oy veriliyor. bugün kılıçdaroğlu başka bir parti kursa alacağı oy %1 olamayacakken chp %25 almakta. olaya tersinden bakarsak, chp'ye kılıçdaroğlu yerine herhangi biri geldiği zaman yine alacağı oy %25 olacak. bu oy oranında %2-3 sapmalar arasıra olmakta ama günümüzde durum bu.

    chp türkiyede belli bir kesimin de idealar dünyasında yer etmiş ve saplantı olmuş. birbiriyle 180 derece zıt fikirleri olan insanlar kendi kafalarında ki chp'yi anlatıyorlar böyle olmalı diye. zamanında baykal'ın chp'yi yeniden kurması bu hastalığı başlattı. chp kapatılır ve bu isimle ve altı ok ile yeni parti açılması yasaklanırsa insanlar belki bu düşünceden kurtulurlar diye düşünüyorum.

    ek olarak; bu parti halktan çok kopuk, kendilerini üstün görüyorlar fakat bir yandan da hiçbir şey yapmaya mecalleri yok, yapmak isteyen, çalışan kişileri de rahatımızı bozuyorlar diye ayak oyunlarıyla tasfiye ediyorlar.

    teyzemler bir kaç sene önce çok laik ve chp'li diye övülen şehirlerden birine taşındı istanbuldan. chp kadın kollarına girdi. bakmış fönlü chp teyzeler bütün gün örgü örüyorlar çay içiyorlar, hiçbir şey yapmıyorlar, teyzem yoksul mahallelerdeki çocuklara, kadınlara etkinlikler yardımlar organize etmiş, bunlara iş yaptırmaya başlamıştı. bir süre sonra biz laikiz, chpliyiz, kültürlüyüz diye hava atıp hiçbir iş yapmayarak böbürlenecek ortamları tehlikeye girince, rahatları bozulduğu için teyzemi bu hdpli ve kürt olabilir diye atmışlar. kurulan mantık süper. yoksula yardım ediyor demek ki hdp'li.

    bu tek bir örnek. chp'nin herhangi bir yerinde çalışmış olan aklı başında her insan bu gibi örnekleri kesinlikle yaşamıştır. parti baştan aşağıya böyle insanlarla dolu. biz atatürk'ün partisiyiz ve laikiz diye övünüp hiçbir iş yapmayan, yapmaya çalışanları engelleyen, kitlesinden ve halktan tamamiyle kopuk bir partidir chp.

    böyle bir parti başarılı olabilir mi, mümkün mü? böyle bir şey olabilir mi?

    mhp bile chp'ten on kat daha tutarlı bir parti, muhafazakar millyetçiliğin gerektirdiğini yapıyorlar en azından. akp'nin stepnesi oldu diye dalga geçiliyor fakat mhp zaten o çizgide bir parti.

    akp'nin tam karşısına konuşlanması gereken ana muhalefet chp ne yapıyor peki? hiçbir şeyden anlamıyorlar, siyaset yapmayı bilmiyorlar, adayları bile birbirinden komedi. kitlesinin gazını alan düdüklü tencere görevi görüyor parti. başka bir sosyal demokrat parti oluşumu başlamadan bitiyor çünkü chp sırf adıyla eziyor. insanlarda histeri olduğu için chp'nin adına oy vermekten vazgeçemiyorlar.

    akp'ye oy vermeyeyim de kime vereyim diye dalga geçilen kitlenin zıttında olan chp'ye oy vermeyeyim de kime vereyim kitlesi çok daha acınası bir halde o nedenle. çünkü kitlesinden kopuk olan akp değil chp.

    chp'nin %30'a ulaşması hatta daha yukarılara çıkıp iktidar olması gerçeklikten kopuktur, hayaldir.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap