• playstation 4 oyun konsoluna özel, bir golf oyunu. ancak enteresan bir yapısı var oyunun; grinding denilen bir sistem var oyunda. golf sahaları, golf sahalarının oynanış şartları, toplar, sopalar, kıyafetler, yan etkinlikler vs vs oyunun başında neredeyse tamamen kapalı; kastıra kastıra açmak gerekiyor. yani golf oynamak oyunun asıl amacı değil de aracı gibi neredeyse.

    - çok zengin bir oyuncu karakteri düzenleme / oluşturma mekaniği bulunuyor oyunda. toplamda sekiz karakter bölmesi var; yani sekiz farklı karakter oluşturulabiliyor (dlc satın alınırsa bu sayı artıyor). bunlar sadece görünüşe etki ediyor; yani aslında tek bir oyuncu ilerlemesi var.

    - oynanış mekanikleri ve kontroller kolay, anlaşılır ve keyifli. atışı yaparken güç çizgisini doğru (ya da istenilen) yerde durdurmaya dayalı sistem çok başarılı. (eski tiger woods oyunlarındaki gibi)

    - oyun içi karakterler çizgi filmlerden çıkma gibi olsa da mekanlar ve çevre (bitki örtüsü, doğa vs) gayet güzel görünüyor.

    - sistem kısaca ve kabaca şöyle: level atlamak, dolayısıyla bir şeyler (saha, sopa, kıyafet, yetenek vs) açabilmek için, toplamda üç ayrı (boss gibi değerlendirilebilecek) rakibe ulaşmak ve bunları yenmek gerekiyor. bunların da her biri için, belirli puanları toplamak amacıyla turnuvalara katılmak gerekiyor. ayrıca her sahanın da kendine has ilerlemesi var; oynadıkça o sahada daha kontrollü olunuyor.

    kısaca; kiminin koşarak uzaklaşacağı kiminin saatlerini seve seve gömebileceği bir oyun. golf oyunu mu, at sepete demeden önce, bilmekte fayda var.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap