• + artık klasik muhalefet yapmayı biran önce bırakıp, sahada olup, yurttaşların tümüne dokunun. inanın muhalefet yaparken, gelinini oğluna kesen kayınvalide ya da abisini babasına şikayet eden çocuk tadında birşey çıkıyor ortaya. insanlar neyin olup bittiğini zaten sosyal medya aracılığıyla görüp izliyor. önemli olan yüzde 26 dışındaki seçmenle nasıl bir bağ kuracağınızdır. onların chp iktidarına nasıl sıcak bakabilecekleri sorunsalıdır. yurttaş sizi bir umut olarak görmeliler. kayıkçı kavgalarına girmeden, sığ yolsuzluk atışmalarından sıyrılıp, bir türkiye tasvirini etkili bir şekilde, beş duyu organına hitaben anlatabilmelisiniz.

    + çok fazla çalışıyor olabilirsiniz. ama bir günde beş yerde yapılan konuşmaların bir faydası olmuyor. çünkü o beş yerde de aynı cümlelerle, aynı şeyleri anlatıyorsunuz. insanlar kemal kılıçdaroğlu denilince kafasında birşeylerin canlanması gerekir. en son bir sanat aktivitesine ne zaman katıldınız? sahaya inip penaltı atmasanız da, futbol, basketbol ve diğer branşlar ana muhalefetsiz görünüyor ne zamandır..bunu popilizm adına değil, yurttaşlarla kucaklaşmak ve aidiyet sağlamak için yapmalısınız. siz atatürk gibi bir önderin makamındasınız.

    mesela, içmeseniz bile masanızda rakı kadehi olabilmeli. saklanacak şeyler değil bunlar.. chp neden gençler için balolar, dans günleri, panayırlar, kızlı erkekli dans ve folklor gösterileri tertiplemez? protesto sadece alanlara toplanıp, halay çekmek değildir. protesto bak ben kendi yaşamımla varım, inadına yaşıyorum diyebilmektir. birşeylerden hoşnut olmayan ülkenin yarısı kendi eski yaşamlarını unutup, sevmedikleri iktidarı eleştirmekten başka bir şey yapamaz olmuş. bu bana göre saçmalıktır. çekim ve ilgi alanı yaratacak, dostluğu kardeşliği pekiştirecek sosyal etkinlikler neden yapılmaz ki bu chp'de? renk her zaman iyidir..partinizi iktidar yapmak istiyorsanız, seçmeninizin sizinle gurur duymasını sağlamalısınız. rakip seçmende hayranlık uyandırmayı başarmalısınız. sevip saygı duyacak. olay bu kadar basit aslında. liderlik yapınız artık!

    + cb ve devlet bahçeli çoktan pronter denilen sistemi kullanmaya başladılar. halk arasında camdan okuma denilen bu sisteme, siz ne zaman geçmeyi düşünüyorsunuz? bu sayede her yöreye özgü, bilgi ve duygu dolu çok güzel metinleri halka aktarabilecekken, teknolojiyi kullanmadığınız için konuşmalarınız yavan ve ikna edici hiç değil.

    bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine'' nin yanına on yıldır yeni bir sloganınız yok..akılda tutamıyorsanız, bu pronter denen sufle cihazı tam sizin ilacınızdır..

    + kavga insanı değilsiniz.ilk genel başkanlığınız zamanlarında bol bol gülümseyip, sempatik konuşmalarınızı hatırlarım. bu imajdan daha doğrusu kendinizden çok uzaklaştığınızı düşünüyorum. muharrem ince gibi kükreyerek meramınızı anlatamazsınız. siz daha sakin, esprili, mizahi bir dil kullanmalısınız. sahada olun genel başkan..

    + ben suriye harekatı başlar başlamaz sizin sınırdan geçen mehmetçik konvoyunu durdurup, onlardan helallik almanızı, sorunlarını dinlemenizi, uğurlarken şakalaşmanızı, sahipsiz değilsiniz şeklinde babalık yapıp onlara güven vermenizi beklerdim..saha da olmak budur sayın başkan. yol kenarında çöp toplayan çocuğu görüp, onunla bir beş on dakika geçirebilmektir. çamurlu tarlaları, bahçeleri çizmeyle dolaşmak demektir sahaya inmek..bırakın artık meclis diye bir şey kalmadı doğru dürüst. kırtasiye işler bunlar.

    + her yeni güne uyandığınızda "ben bu gün nasıl bir fark yaratabilirim" "ben iyi , dürüst bir adamım"acaba nerede eksiğim var" diye düşünmelisiniz..bakın 8 kez bırakın tek başına iktidar olmayı, koalisyon ortağı olacak bir güce bile ulaşamadınız..
    empati yapmanız dileklerimle..
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap