6 entry daha
  • mikrodalga firinlar 2.5ghz'de calisir. interference yaratabildigi dogru olmakla beraber mikrodalga firininin uzerinde access point'ini kullanan birisini de taniyorum.

    802.11b (11mbps) ve 802.11g (54mbps) 2.4ghz bandinda calisir. 802.11a 5ghz'de calisir.

    802.11a'nin menzil sorunu yeni nesil cihazlarda asilmistir. interference istenmeyen ortamlar icin ideal ve simdilik pahalidir. 11b ve 11g'ler icin (saniyorum cift radio iceren) "speed booster" modelleri vardir. tam bir standardi yoktur, markadan markaya degisebilir ayni markayi kullanmaniz onerilir, networkteki tum cihazlarin speed booster ozelligini desteklemesi sartiyla hizi ikiye katlarlar, yani 22mbps ve 108mbps'de calisirlar.

    802.11b/g icin kanal olayi:
    14 adet kanal olsa da cesitli ulkelerde cesitli kanallarin kullanimina izin verilmistir.
    1-4. kanallar: fransa
    1-11: abd
    1-14: japonya
    1-13: diger ulkeler

    birbirleri ile interfere etmeyen kanallar 1, 6, 11 ve 14. kanallardir. ayni kanali kullanan networkler hizi yari yariya dusururler. komsu kanallardaki yogunluk noise yaratacagindan hizi ve/veya (az "ceken" ortamlarda) baglantinin stabilitesini etkileyeceklerdir.

    wireless security:
    ssid'yi hidden yapmanin pek bir anlami yoktur, hangi ssid'de kimin oldugu en basit yazilimla bile catir catir gorunur. hatta ssid'yi mantikli birsey (email adresi gibi, ya da cesaret ederseniz apartman/daire/telefon numarasi) yapip bulundugu kanali da dahil etmek (dallama windows hangi kanalda kimin oldugu gostermedigi icin) mahallede interference'i engellemek acisindan mantikli olacaktir.

    ayni sekilde mac filtering'in de cok bir anlami yoktur. hangi mac kullaniliyor snifflenir, mac degistirilerek networke girilir. wep keyleri de bolca veri akan bir networkte 2-3 dakika icerisinde kirilabilmektedir. en guvenlisi strong bir wpa key'i (wpa-psk) ya da radius'lu wpa kullanilmasi, uzerine de vpn yapilmasidir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap