• öncelikle buna benzer bir başlık açılmış olabilir. ayrıca başkaları da düşünmüştür fakat içerik biraz farklı olabilir. bitcoin düştü, çok stres yaptık. biraz eğlenelim.

    malum geçtiğimiz günlerde tether sıkıntısı çıkmıştı. karşılığı olmadan basılıyor diye. teknik konulara fazla hakim olmadığım için kim üretir, kim basar bilmiyorum ama koca kripto piyasasında 2.5 milyar dolar gibi küçük bir hacme sahip tetherin güvenli liman olarak lanse edilmesi zaten saçmalık.

    şimdi bu piyasada artık sadece "ben sana para göndereyim" hesabı kalmadı. envai çeşit platformlar çıkmaya başladı. fakat hepsinin değeri fazla oynak. bu sebeple hala para transferi yapılabilecek bir coin bulunamamakta. öyle bir coin olmalı ki, hem fiyatı sabit, hem hızlı hem de gönderimi ücretsiz olmalı. bildiğim kadarıyla xrb hem hızlı hem de ücretsiz sloganıyla devam ediyor. halihazırda zaten neo ve gas ücretsiz. hızları da fena sayılmaz. tek sorun sabit fiyat. bunların tümünü birleştirecek bir coin lazım. peki fiyatı sabit olan bir coin ne skime derman olacak dediğinizi duyuyorum :)

    şimdi öncelikle bu işler mevzuat, prosedür filan kaldırmaz. bu sebeple direkt olarak mevzuyu reise iletiyoruz :) ikna ettikten sonra faaliyet başlıyor. bu işi layıkıyla yapabilecek kişileri topluyoruz. gerekirse 3-5 tane de çekik gözlü kaçırıyoruz. bunları çok gizli bir merkeze kapatıp yeni süper coinimizi üretiyoruz. hem saniyede, hem de ücretsiz transfer.

    daha sonra tanıtım kısmına geçiliyor. ıco, minning filan yok. almak isteyen resmi borsadan direkt olarak dolar karşılığı alacak. alım yapıldıkça yenisi basılacak ama fiyatı sabit kalacak. artık dolar olur, euro olur, altın olur bilemem. coin karşılığı satılan para direkt devletin kasasına girecek. bu coini elinden çıkarmak isteyenler yine resmi borsaya aynı fiyata satabilecek.

    bu şekilde devletin kasasına bedelsiz döviz girişi olacak. bu giren döviz devlet tarafından işletilip kâr edilecek.

    (bkz: neden para basıp borç ödemiyoruz)
    (bkz: hazineyi neden banko maçlara yatırmıyoruz)
hesabın var mı? giriş yap