4 entry daha
  • kurum düzeyinde şimdilik sadece ankara'da geçilen sistem. il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri düzeyinde ise birkaç il daha geçecekmiş bu dönem. diğer illerde ise eski sistem devam edecekmiş. yani şimdilik değişen birşey yok.

    kırtasiye işlerini azaltması bakımından iyi gibi gözükse de defterleri doldurmak için yine her öğretmen çıktı almak zorunda kalacak. yani kağıt israfında bir azalma söz konusu değil. milli eğitim kağıt israfını azaltmak istiyorsa yapacağı üç şey var:

    1- ara karne saçmalığını kaldırmak;
    2- okullara gönderilen yazıları internet ortamında yayınlamak, böylece bazıları 50-60 sayfayı bulan yazıların çıktısı ve bu yazılar için hazırlanan üst yazılar da yazılmamış olacak. bunu yapmasa da en azından yazılar incelenerek her yazının her okula gitmesi önlenebilir.
    3- defterlere sadece yoklamanın alınmasını sağlayarak yıllık plan basılmasının önüne geçilmesi. böylece her biri 10-12 sayfayı bulan plânların çıktısının alınmasının önüne geçilir.

    bunları yapmadan e-x sisteme geçilmesinin pratikte herhangi bir faydası olmaz. aksine daha fazla kağıt israfına yol açar.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap