şükela:  tümü | bugün
107 entry daha
  • dünyanın en az uyuyan memelilerindendir. takribi 2-3 saat. günde yaklaşık 35 kg bitki yiyebilirler. kösele gibi olan dilleriyle kaktüsleri pırasa gibi çiğneyebilirler. dikenli bitkilerin hakkından en iyi gelen canlıdır aynı zamanda. yetişkin bir zürafanın kalbi, bi insanın kalbinden 30 kat ağırdır. boyunları safi kastır. erkekler döllerini yayabilmek için diğer erkeklerle bol ızdıraplı bi kavgaya tutuşurlar. bu kavganın peşine kazanan taraf, çiftleşme seremonisinin öncesinde dövdüğü elemanın zaman zaman üstüne çıkar ve çiftleşmeye benzer bir eylemde bulunur. bir nevi üstünlüğünü kabullendirmek gibi.

    garip canlılardır. insan haricinde doğal düşmanları hemen hemen olmamasına karşın, yalnız bir zürafa aslan sürüsüne karşı her daim savunmasızdır. özellikle de su içerken. zira su içerken boyunlarının uzunluğundan mütevellit suya eğilmek için bacaklarını açmak mecburiyetinde kalırlar ki, bu da onları savunmasız bir pozisyona sokar. mamafih aslanlar için bu pozisyon, akşam öğününe davetiyedir.

    bizimlesin
21 entry daha