• kitap kurdu yayınlarından çıkmış eser hakkında kısaca ;

    ağaçlar ve ormanlar bugüne kadar böylesine güzel ve sıcak bir üslupla anlatılmamıştı…

    *ormancı yazar peter wohlleben’in, orijinal ismi das geheime leben der bäume olan bu kitabı tam 130 hafta boyunca der spiegel dergisinin bestseller kitaplar listesinde kalmayı başardı. kitap bu sürenin uzun bir diliminde listenin en tepesindeydi.

    *tüm dünyada bir fenomene dönüşen ve nihayet ağaçların gizli yaşamı ismiyle türkçeleştirilen bu doğa kitabı 15 kasım 2017 tarihi itibariyle sadece almanya’da 780 bin adet satıldı ve bugüne kadar 23 dile çevrildi.

    *kitap avrupa’dan sonra aynı ilgiyi, the new york times bestseller listesine girdiği kuzey amerika’da da gördü.

    kitap tanıtımı

    “ağaçların acıyı hissedebildiğini, hafızaları olduğunu ve ebeveyn ağaçların çocuklarıyla birlikte yaşadığını öğrendiğinizde, artık onları sanki sıradan bir işmiş gibi devasa makinelerle kesip hayatlarını altüst edemiyorsunuz.”

    peter wohlleben

    ağaç sosyal bir varlık mıdır? almanya’da der spiegel’in çok satan kitaplar listesinin zirvesinden iki yıl boyunca inmeyip satış rekorları kıran, yayımlandığı birçok ülkede aynı ilgiyi gören bu kitaba bakılırsa sorunun yanıtı evet. mesleğine tutkuyla bağlı olan ormancı yazar peter wohlleben ağaçların aralarında bir sosyal ağ oluşturduğunu kitabında gayet ikna edici biçimde izah ediyor. bu alanda yapılmış bilimsel araştırmalar ve kendisinin yıllara dayanan gözlemlerinden yola çıkan wohlleben’e göre ağaçlar da tipik insan davranışları sergiliyor. ağaç ebeveynler birlikte yaşadıkları yavrularıyla iletişim kuruyor ve onların büyümelerine destek oluyor. bunlar yetmezmiş gibi ağaçlar birbirini yaklaşan tehlikelere karşı uyarıyor ve aralarındaki hasta veya acı çeken bireylerle gıdalarını paylaşıyor. bu kitabı okuduktan sonra, ağaçlara ve ormanlara çok daha farklı bir gözle bakacaksınız…

    yazar hakkında

    ağaçlara ve ormanlara tarifsiz bir tutkuyla bağlı olan peter wohlleben 1964 yılında almanya’nın eski başkenti bonn’da dünyaya geldi. ormancılık eğitimi aldıktan sonra, rheinland-pfalz eyaletinin orman müdürlüğü’nde yirmi yılı aşkın bir süre boyunca memur olarak çalıştı. çevrebilim (ekoloji) üzerine zaman içinde olgunlaştırdığı düşüncelerini özgür bir ortamda eyleme dökme hedefiyle memurluktan ayrılan peter wohlleben, tamamen doğa dostu yöntemler kullanarak, hümmel köyünce kendisine tahsis edilen bir ormanlık alanı yönetme görevini üzerine aldı.

    ağaçlar ve ormanlar üzerine düşüncelerini her kesimden insanın anlayacağı bir üslupla ilk kez bu kitabında bir araya getiren wohlleben, kitap yazmayı, seminer vermeyi ve ağaçlar üzerine geliştirdiği düşüncelerini ve heyecanını hümmel köyünde kendisini ziyaret eden doğaseverlerle paylaşmayı sürdürüyor. yazarımızla ilgili ayrıntılı bilgiye, http://www.peter-wohlleben.de/ adresindeki internet sitesinden ulaşılabilir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap