2 entry daha
  • akvaryumumda iki adet beslediğim salyangoz türüdür. bir çok çeşiti vardır zebrasıdır, black raceridir, zeytinidir vs. 10 numara canlıdır bitkilerinizi yemezler üzerindeki yosunları da bir güzel temizlerler kimseye zararları olmaz kendi halinde gezerler yalar vakumlarlar akvaryumunuzu.

    tecrübe edindiğim kadarı ile bu canlılar sadece yosun yiyor hıyar atayım yesin filan yok bunlarda wafer bile yemiyorlar yani yaşamaları için akvaryumunuzda yosun olmalı, yosun dediysem öyle kol kol yosunlar değil ışık ile yeterli miktarda yosun olacaktır zaten akvaryumunuzda. kahverengi yosun dediğimiz diatom'u çok seviyorlar. üzerini diatom kaplamış bitkinizi iki günde yemyeşil yaparlar. diğer bir artıları ise yumurtaları denizde açıldığında akvaryum ortamında çoğalamamaları bir çok salyangoz türü çift cinsiyetli olduğundan deli gibi çoğalıp istila edebiliyorlar akvaryumunuzu.

    gelelim olumsuz yanına yumurtalar... evet bunların bir cinsiyeti var bunlardan dişiye denk gelirseniz her yeri yumurta yapabilir kütük, kaya, bitki cinsiyet ayrımı yapmak çok zor alırken ne çıkarsa bahtınıza. bende çok rahatsız edici olmasada yumurtalar var. sonuç itibari ile ben tavsiye ederim bu minikleri ha bu arada sürekli icraat* halinde olabiliyorlar haberiniz olsun.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap