• normalde olayı görmeyen ama görgü tanığından duyan kişi, 'sen gördün mü?' diye sorulmazsa, üzerine katarak olayı görmüş gibi, ve o anı yaşatmak için şimdiki zamanda, anlatması durumudur. görgü tanığı olayı geniş zaman ve di'li geçmiş zamanda anlatırken, görgü tanığının tanığı şimdiki zaman kullanır. görgü tanığı olmadığı kesinleşmiş kişiler miş'li geçmiş zaman kullanarak anlatır.

    olay: enişte kayınbiraderini ve kayınbabasını öldürmüştür.

    - nasıl olmuş?
    + (görgü tanığı) bağrışmalar duydum, sonra iki el silah sesi geldi, koşarak kaçtı biri, gittik baktık ki 2 kişi can çekişiyor, polisi aradım, sonra ambulansa haber verdim. gördüklerim bu kadar.
    + (görgü tanığının tanığı) şindi bu ikisi enişdeynen gayınço. enişdesinden borç isdiyor, iş guracam diyor. soğnadan soğnaya anlaşılıyor ki, enişdenin bacısıynan bu gayınço barabar olup parayı yiyiyollar. enişde bunu öğrenince parasını isdiyor, yok dinince gaynatasından isdiyor. gaynata 'ben garışmam' diyinci depesi atıyor enişdenin. bi gaynataya, bi gayınçoya, bi bacısına saydırıyor.
    + (olayı kaçırdığı kesinleşmiş üçüncü şahıs) adamın biri basmış evi, bi şarjür boşaltmış, ortalık kan gölüne dönmüş. artık ne olmuşsa aralarında?
hesabın var mı? giriş yap