5 entry daha
  • konuşmada savunma sanayiinden bahsediliyordu sanırım. tarım ürünleri konunun dışında yani.

    hükümete gelen her eleştiriye köprü ve yol cevabı veren çomarlarla aynı seviyede muhalefet yapılıyor. her konu dönüp dolaşıp ithal et ve bulgura geliyor.

    evet tarım zaten inkar edilemez derecede içler acısı bir durumda ama bu konu tamamen farklı bir konu ve dedikleri gibi savunma sanayiinde geç bile kalınmış bir adım.

    sapla samanı ayırın bir zahmet.

    edit:
    "her ürün dedi işte" diyen arkadaşlar için metnin ilgili kısmını buraya koyuyorum.
    herhangi bir kişinin konuşmasının içinden cımbızla ifade çekilerek saçma sapan anlamlar çıkarmak ergenekon savcılarının da çok iyi yaptığı bir işti. hatırlayın; savaş veya tatbikat senaryosundaki -kelime kelime hatırlamıyorum tabii ki - "camiler bombalanırsa" ifadesini "camileri mi bombalayacaktınız" diye suçlama sorusuna çevirmişlerdi.
    bu sebeple; bu mantalitede yapılan her türlü habere ve gündeme karşıyım...

    --- işte o konuşma ---

    savunma sanayii icra komitesi toplantısı'nda alınan kararı da açıklayan cumhurbaşkanı,
    "işlerine gelmeyince bize tabanca vermeyenlerin, diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu ve olabileceğini az çok hepiniz tahmin edersiniz. kritik savunma sanayi ürünlerimizin kendi imkanlarımızla üretme işini belirli bir düzeye getirmemiş olsaydık, şu anda ne halde bulunurduk. açıkçası bunu düşünmek bile istemiyorum. bunun için son toplantımızda şöyle bir karara vardık: ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. gerekirse daha çok zaman harcayacak, hatta gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. şartlarımızı kabul ederek, bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayi kuruluşlarıyla işbirliğine elbette varız. bu işbirliği, asla hazır alım şeklinde olmayacak. tüm kritik unsurlarıyla bizim denetimimizde ve üretimimizde gerçekleşecek şekilde yürüyecektir."
    --- işte o konuşma ---
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap