• asıl başlık: "ttb' den ve tbb' den türk ifadesinin kaldırılması lazım." olacaktı ama malum durumları biliyorsunuz. ( moderatör arkadaşlar el atarsa sevinirim. )

    cumhurbaşkanı ve ak parti genel başkanı recep tayyip erdoğan, türk tabipleri birliği'nin (ttb) ismindeki 'türk' ifadesinin kaldırılması gerektiğini söyledi. erdoğan, türkiye barolar birliği (tbb) için de aynı öneriyi gündeme getirdi.

    tabi olay t.c ile başladı ses çıkmadı, şimdide "türk" ibaresi.. umarım sırada turkiye cumhuriyeti ibaresi yoktur...

    devlet bahçeli bunu beğendi.

    kaynak

    edit: ekleme.

    edit2: yeni ak-it' de haberi böyle vermiş. tık almasın aynen yapıştırıyorum. en son teog kaldırılsın diye talimat vermişti. ertesi gün kaldırıldı. yarın bu da kalkar.

    erdoğan talimatı verdi: türk ifadesi kaldırılıyor

    cumhurbaşkanı ve ak parti genel başkanı recep tayyip erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. erdoğan, "gözümüzün önünde yalanla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi. geriye kala kala 780 bin metre kare bu ülke kaldı. anlaşılan o ki birileri bize bunu çok görüyor. bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar, bunu böyle bilsinler" dedi. cumhurbaşkanı erdoğan, "türk tabipler birliği başındaki 'türk' ifadesi zaten bakanlar kurulu kararıdır. bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım" diye konuştu.

    'türk' kelimesi kaldırılıyor

    cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ak parti grubu'nda yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. erdoğan, "bir defa onun (türk tabipler birliği) başındaki 'türk' ifadesi zaten bakanlar kurulu kararıdır. bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. sadece tabipler birliği değil, türkiye barolar birliği ile ilgili de aynı şey..." dedi.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap