• anlatacağım; ege'nin sahil ilçelerinden birinde, şirin bir devlet hastanesinde pratisyen olarak çalışan genç bir doktorun, başhekim tarafından evde bakım hizmeti ile görevlendirilmesinin ardından yaşadığı rutin günlerden biridir.

    09.30 civarı hastaneye geliş,
    10.00 gibi yanında genç bir hemşire kız ile birlikte, hastaneye ait fakat doktora zimmetli bir 2017 model ford connect ile yola koyulma,
    10.15 evde bakıma ihtiyaç duyan bir yaşlının evini ziyaret, doktor kapıda sigara içer, hemşire yaşlı hastanın bakımını kısa sürede bitirir, tekrar yola koyulurlar,
    10.45 ikinci bakıma muhtaç hastanın evine ziyaret. olağandışı bir durum varsa beni çağırırsın talimatıyla hemşire eve girer, doktor araçta hemşire çıkana kadar radyo dinler,
    11.30 olağanüstü bir durum olmazsa her gün gidilen sahil kenarındaki salaş kafede türk kahvesi içilir. doktor sade içerken hemşire az şekerli içmektedir.
    12.30 hastaneye dönülür, dışarıda para harcamamak adına çıkan yemekten yenilir. ardından sigaralar çaylar içilir.
    14.00 günün son hastası ziyaret edilir. yine olağanüstü bir durum gözlenmediği takdirde hemşire hanım 15 dakikada işini halletmekte, doktor kapıda sigara içmektedir.
    14.30 hastaneye kesin dönüş, ortalama 5 ya da 6 dakika süren günlük rapor yazıldıktan sonra doktor hususi odasında netflix'i açar. izlediği dizinin son bölümünden izlemeye devam eder. son izlediği dizi la casa de papel'dir.
    16.00 mesai biter, paydos.

    doktor bu hizmetleri karşılığında döner sermayeleri de ekleyince aylık ortalama 6.500-tl maaş almaktadır. haftasonları hiç çalışmamış, günde en fazla 5 hane ziyaret etmiş, saat 16.30'dan sonra hastanede hiç bulunmamıştır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap