2 entry daha
  • rezalet otesi bir durum. 10 uzerinden 12 puanlik rezalet.

    ozel yazismalar neyse de, sifreler, banka bilgileri vs bunlar insanin hayatini karartacak seyler. boyle bir acik nasil olur ya aklim almiyor. acilen aciklama yapilmasi lazim ve insanlarin uyarilmasi lazim.

    ben onemli bilgilerimi asla internette bir yere yuklemiyorum. boyle salakca hatalar olmasa bile, hacklenme veya calinma riski her zaman var.

    yeri gelmisken uyari da bulunalim. bilgisayarda bile tutmayin. kagida yazip saklayin. bilgisayarda ya da cloud da tutacaksanizda, kendinize ozel sifreleme gelistirip oyle saklayin.

    ornek: gmail sifreniz {ali-!-1992} olsun.
    benim pc de soyle kayitli: gmail: *{***a-**!-d**}****

    sifreleme yontemi: a gorudugum yere adimi koyuyorum. * lari yoksayiyorum, d gorugum yere dogum tarihi. kalanlar aynen duruyor.

    birine yanlislikla gondersem, ya da hesabim hacklense bile, kimse bir sey anlamayaz. tabi gercekte kullandigim cok daha karisik bir formulum var. o yuzden icim hep rahat.

    hatta direk masaustunde duruyor dosyam. arkadasim gormus, alip ufak bir saka yapmak istemis. iste benim instagram hesabimdan rte fotosu falan yukleyecekmis. ama cozemiyor hicbir sifremi *
103 entry daha
hesabın var mı? giriş yap