• 1926-1929 yılları arasında sitges'te aylık olarak yayınlanan sanat ve edebiyat dergisi. yazarları arasında salvador dali, josep vicenç foix, lluís montanyà, sebastián gasch ve magí albert cassanyes gibi önemli kişiler yer alıyordu.

    salvador dali'nin derginin ekim 1927 sayısında yer alan yazısından bir parça:
    “sanatsal denen resim, benim için hiçbir anlam taşımıyor; öte yandan sağlığı yerinde insanları ve sanatın mikroplarından arındırılmış kişileri de heyecanlandırmıyor. yalnızca akıllı ve bilgili insanlar anlayabiliyorlar onu; derinlikleri ve deneyimleriyle, onun duyusal cömertliğini, lezzetli malzemesini, kusursuz lirizmlerini, sonsuza dek uzanan inceliklerini kavrayabiliyorlar. bütün bunlar öylesine zengin, öylesine karmaşık bir belirsizlik yaratıyor ki, anlamak son derece zorlaşıyor.
    buna karşılık benim yaptıklarım, bütünüyle sanatsal-karşıtı ve doğrudan şeyler; insanları heyecanlandırıyor ve en küçük bir teknik hazırlık gerektirmeden, hemen anlaşılabiliyorlar (anlaşılmalarını engelleyen şey, aslında sanatsal hazırlığın ta kendisi). önceden yapılacak açıklamalara, önceden edinilmiş düşüncelere, önyargılara gereksinimi yok benim benim resmimin. ona saf gözlerle bakmak yeter.''*
hesabın var mı? giriş yap