• yargıtay'ın aldığı düğünde takılan altınlar geline aittir kararından sonra artık konuşmamız gereken bir gerçeklik.

    (bkz: kim takarsa taksın düğündeki altınlar geline ait)

    bazı alanlarda eşitlik sağlayacağız derken kantarın topuzunu fazlaca kaçırdık, erkeklerin hem sistematik olarak dolandırılması, hem de haklarının yenilmesine kadar geldi olay.

    mesela nafaka.

    iki insan evlenirken birlikte karar alıyor, herhangi bir baskı altında kalmadan. düğün masraflarının da %90'ını erkek çekiyor. buna rağmen kendisi istemese bile boşanma gerçekleştiğinde bir de kadına nafaka adı altında haraç ödemesi gerekiyor.

    mesela kadına küfretmek ayıptır gibi toplumsal kurallar.

    bir kadın hiçbir sınır tanımadan bir erkeği aşağılayabiliyor, küçük düşürebiliyor, hakaret ve küfür edebiliyor. ama o erkek sinirine yenik düşüp o kadına "aptal" bile dese sosyal linçe maruz kalıyor.

    aynı şey fiziki şiddet için de geçerli. bir kadın erkeği fiziki ya da psikolojik şiddete maruz bıraktığında o erkek katlanmak zorunda, ama kadına en ufak bir itekleme bile yapsa erkek hapis cezası alıyor.

    hatta yapmasına da gerek yok. kadının "bu beni itti, bana şiddet uyguladı" demesi yeterli. bunu ispatlaması bile gerekmiyor.

    erkeğin yapmadığını, şiddet uygulamadığını ispatlaması bekleniyor.

    daha bu şekilde sayılabilecek onlarca haksız uygulama bu toplumda her gün erkeklerin biraz daha infial noktasına gelmesine sebebiyet veriyor. sırf sevdiği kadınla evlendi diye hayatı mahvolan, borç harç içinde yüzen, intihar eden erkekler var artık.

    lafın kısası; kadınlara hak verirken biraz fazlaca bokunu çıkardık; bir kısmını geri almamız gerekiyor acilen. adalet ve eşitlik için.

    edit: yine konuyu kadın düşmanlığı gibi yansıtan feminizm teröristleri de damlamış. kadına düşman değilim, kadını seviyorum, kadına bayılıyorum. ama her cinsiyetten şerefsizlere, zorbalara, zalimlere, haysiyetsizlere düşmanım (yani size). her cinsiyetten mazlumun ise yanındayım. bu bir adaletsizlik meselesi, eninde sonunda bu zulüm sona erecek.

    ek: şu yazıdaki arkadaşı tebrik ediyorum, kesinlikle yazısını baştan sona okumalısınız:
    (bkz: #74078157)

    not: şu dil puanı konusunda yalan söylemekten boğazı tahriş olan (başka bir sebeple de olabilir, lol) arkadaşa da cevap verelim; (bkz: #74063916)

    en son girdiğim ve sıkılıp yarısında çıktığım dil sınavından aldığım skor 81,25. al dürüp dürüp uygun bir şekilde değerlendirirsin.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap