4 entry daha
  • coin piyasasında milletin yanlış bildiği kavram. örnek vererek açıklayacağım.
    şimdi ben xcoin ürettim diyelim. piyasada 50 milyar adet dolaşıma soktum. sonra değersiz olan coinlerimi sağ cebimden 1 cent satış girdim sol cebime 2 cent olarak soktum. bunu da cüzdanımda ki hepsi ile yapmadım mesela 1 milyarı ile yaptım.
    sağ cep- sol cep için bu (bkz: #73380851) yazıyı okuyun. genel borsa çalışma prensibi.
    sonra al-sat yapa yapa 1 dolara kadar çıkardım. toplamda da 100 milyon dolarım var al sat yapa yapa piyasa hacmini de 4 milyar dolar civarına çıkardım. ama benim marketcap değerim 50 milyar dolar oldu. eee bu para nerde... yok. 2 dolar yaptım 100 milyar dolar oldu ama gene böyle bir para yok çünkü benim cüzdanımdakiler aslında değersizdi ama şimdi 2 dolar ile çarpılıyor. tabi ki bende salak değilim bütün cüzdanımı satmaya çalışmıyorum, çünkü bunu yapsam 2 dolar direk sıfır değerine kadar çakılır neden? çünkü piyasada onu alacak o kadar para yok. yani benim coinim büyük bir balon ama 10 dolara bile çıkartabilirim.
    bunu yazmamın nedeni bazı sivri zekalı arkadaşlar yok o coinin adeti fazla o değerlere çıkamaz imkansız diye yazıyorlar onlara cevaben yazdım.
    bu piyasada ben de al-sat yapıyorum ama çoğu coin tamamen balon fiyatlarda ve bitcoin dahil olmak üzere her türlü fiyata gidebilir veya düşebilir. bunun bilinci ile yatırım yapınız.
hesabın var mı? giriş yap