2 entry daha
  • terör örgütü pkk anca pusu kurarak ve kalleşçe savaşmayı, bomba patlatarak masumları öldürmeyi bildiğinden en fazla satıp para çevirecektir o aracı. namlusunu bize döndürcek muharebe kabiliyetine sahip değiller.

    evet envanterde zarar olarak görünür bir tank kaybı. ama orada mehmetçik bırakacağıma tank bırakırım. zaten savaş, operasyon müthiş bir kaynak tüketimi. hesabı tek bir tank üzerinden yapılamaz.

    savaşların idealist olması gerektiğine de inanmıyorum. zaten kurtuluş savaşı gibi var olma mücadelesi dışındaki savaşların da idealist olduğuna inanmıyorum. anca idealist bahaneler uydurulur savaşlara. bir savaşa girerken sadece şunu düşünürsün. sonucundan ülken karlı mı çıkar, zararlı mı çıkar. yani tek bir tank önemli değildir. mevzu büyük resimdir.

    umuyorum türkiye afrin operasyonunu ve devamındakileri planlarken hesabını iyi yapmıştır. pkk dengimiz değil. burada mesele global dünya. amerika, rusya, çin... şimdilik gelen tepkilere bakarsak öncesinde gerekli planlamalar yapılmış. bilemiyorum zarrap olayıyla falan bir ilgisi var mı mevzunun. davanın bir anda gündemden düşmesi bununla mı ilgili. diyet mi ödüyoruz, diyet mi ödüyorlar izin vererek? ama ne amerika'nın, ne rusya'nın, ne de çin'in sert tepkisini göremedik şu ana kadar. memleketimizin bekası adına her şeyin iyi planlandığını, her şeyin bu plana uygun gitmesini umalım.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap