9 entry daha
  • herkesin aynı kişi tarafından konuşturulduğu bariz, ucuz kurguyla yazılmış olay. okurken kafanızın içindeki seslendirmen değişmiyor bile. biri kendi kendine konuşuyormuş gibi hissediyorsunuz. inanmayın yani.

    zannederim sözlükten biri donanımhaberi trolleyip sözlükte de bunu ilan etmek istemiş. yazışmalardaki hiçkimse de'yi mi'yi ayırmayı bilmiyor. noktalama işaretleri kullanmıyor. arkadaş belli olmasın diye ülkü ocaklarından abinin yazışmasına özen göstermek istemiş ama o da dilara gibi cümlenin sonundaki noktayı bir boşluk bıraktıktan sonra koymuş.

    düzeltme: everythingsfine adlı kullanıcı uyarmış: "bu kafa ne kafası onu anlamadım assfghhg gerçi yazdıklarından hiçbirşey anlamadım sevgili türkçe öğretmeni"

    düzeltmeye ek: everythingsfine kullanıcısı olayın üzerinden epey zaman geçmesine rağmen adının bu entryden silinmesinde ısrar ediyor. şimdi baktım da bahsi geçen noktadan önce boşluk bırakma hatasını olaydan daha eski entrylerinde sıklıkla yapmış. başlıktaki dh ölücüsü odur demiyorum ama bu ne saldırganlık, bu ne noktalama işaretsizlik böyle?

    kendisi için daha anlaşılır bir metin hazırladım. aynı sorunu yaşayanlar buradan okuyabilir:

    olayın kahramanları aynı kişi tarafından konuşturuluyor. ayrı karakterlerin konuşma tarzı değil. aynı insanın ağzından çıkmış konuşmalar. bir metinde diyalogları okurken içinizden seslendirirsiniz ya, o seslenen hep aynı kalıyor. değişmiyor sesin sahibi. halbuki farklı karakterlerin sözleri farklı yankılanır beyinde. aynı kişi kendi konuşup kendi cevap veriyormuş gibi diyaloglar var. sonuç olarak inanmayın bu olayın gerçekliğine.

    bir ekşisözlük yazarının donanımhaber adlı sitenin kullanıcılarıyla dalga geçip bu marifetini ekşisözlük yazarlarıyla paylaşmak istediğini düşünüyorum. olayda geçen farklı şahıslara ait olduğu iddia edilen yazışmalarda genel olarak ekleri yanlış kullanma gibi bir durum mevcut. hiçbiri cümlelerinde noktalama işaretlerine yer vermiyor. iddia sahibi donanımhaber kullanıcısı bahsi geçen yazışmaların uydurma gibi görünmemesine çalışmış. ülkü ocakları müdavimi şahsın yazılarında dil kurallarına özen gösterilmek istenmiş fakat bahsi geçen şahıs cümle sonundaki noktayı cümlenin son harfi ile arasında boşluk olacak şekilde yazmış. dilara isimli şahsın da yazdıklarında aynı hata var. bu da yine konuşmaların aynı kişi tarafından kurgulandığını gösteriyor.
386 entry daha
hesabın var mı? giriş yap