• kızı erkeği, genci yaşlısı, doktoru kapicisi, zengini fakiri, güzeli çirkini, uzunu kısası demeden herkes bi sakin olsun ve birbirini rahat bıraksın artık diyerek serzenişte bulunduğum toplum. yok şunlar evlenmesin, şunlar evde kalıyor kalacak, uzun kısayla olur mu, efendi olan şunla yapamaz, güzel olan bunla yapmalı, şu şunla olmasin, o bunla evlenemez, o buna bakar ama şu bakmamali, sürekli herkesin birbirine mütemadiyen laf koymasiyla büyüyen olaylar zinciri.

    ya bi bırakın isteyen istediğiyle istediği zaman istediği yaşta, istediği şekilde evlensin ya da evlenmesin.

    resmen göz göre göre toplum baskısı oluşturulup milyon tane tabu yaratılıyor. hem kimin ne zaman kimin karsisina çıkıp kimin "kimi" sevebilecegini kim biliyor? ya da kimin evlenip evlenmemesi gerektiğini.. sürekli zincirleme herkesin birbirine farklı farklı özelliklerinden dolayı laf koya koya giden bir paradoks niye yaratılıyor? birbirinizin üzerinde baskı kurmaktan ve sacma salak tabular yaratmaktan zevk mi alıyorsunuz?

    dış görünüşü, cinsiyeti, yaşam tarzı, yaşı, boyu, kilosu, statüsü vb birçok sebepten dolayı birbirimize laf sokmaktan, birbirimizin gönül ilişkilerine karışmaktan ve birbirimizi damgalamaktan vazgeçsek de biraz mutlu mesut yaşasak, saygı duysak herkesin kararına ve yaşamına olmaz mı?

    ben mi çok safım..
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap