595 entry daha
  • 3. sezonu temmuzda başlayacak olan anime serisi. geliyor iki gözümün çiçeği. the walking dead izleyemediğim şu zor günlerde iyi gelecek.

    https://twitter.com/…|twgr^copy|twcon^7090|twterm^3

    mangasının da 102. sayısı çıkmış. şuradan okunabilir. https://mangarock.com/…hapter/mrs-chapter-100182932 bayadır beklemedeydim sözlük.

    --- manga spoiler ---
    yine ne olaylar dönmüş ne olaylar. son sayının sonunda eren'lerin galip geldiği izlenimini bırakmışlardı, ama ben öyle olmayacağını söylemiştim. çünkü manga hep bu geri dönüşleri yapıyor. bu sayıyı okuyunca hemen gördük haklı olduğumuzu. en heyecanı yüksek sayılardan biriydi. diğeri de öyle olacak. bir de bu sayıda uzun zaman sonra levi'yi gördük. özlemişiz.

    sayıda dikkatimi çeken ilk şey mikasa ve eren arasında geçen konuşma. mikasa'nin gözleri dolarak çocukları ve sivilleri öldürdün eren, farkında mısın sorusu oldu. isyama gözleri dolu dolu çizmiş bu sahnede mikasa'yı. çok fena içim sızladı. eren diğer sayıda yaptığı secimle çok eleştirilmişti, ilk başta sanırım haklılarmış diye düşünmedim değil. bir de adını unuttuğum büyüyünce titan olacak olan küçük kızımız size birini hatırlattı mi? öfkesi ve hırsı aynı eren değil mi allah aşkına şu kızın? düşman da olsalar ne kadar benziyorlar. tepkiler falan aynı. insanlar işte farklı ülkelerden ve ırklardan da olsa aynı acıları çekiyorlar, aynı hayatları yaşıyorlar aslında sözlük.

    sonrasında gördük ki yine oyun içinde oyun var. eren'in war hammer titan'ın vücudunun yerini tespit etmesi ve bunun fark edilmesi üzerine hemen the jaw titan çıkıp geliyor. ve eren yine war hammer titan'ı yiyemiyor. daha önceki enrtyde eren'lerin 3d sistemlerinin karşı grubu zorlayacağını söylemiştik. tabii bizim wings of freedom grubu gelince jaw titan baya şaşırıyor. ama kabul etmek gerek ki eren'i yemeye çok yaklaştı. levi ackerman'ın de gizli silah olarak sonradan ortaya çıkması çok güzel değil mi sözlük. jaw titan'dan sonra maalesef beast titan ve silah gücü de gelince anlıyoruz ki eren ve grubu yine oyunu oynayan değil tuzağa düşen grupmuş. war hammer titan'ı yöneten adam büyük kurnaz çıkacak sözlük. bu konuşmalarından ve planlarından da belliydi. o yaptığı kongreyi eren'i ortaya çıkarmak ve onu kızdırmak için yaptı. bu kongre sayesinde hem eren'i ve grubunu ele geçirecekti, hem dünya delegelerinin ölümüne sebep olduğu için bütün dünyayı onlara düşman edecekti (ki zaten düşmanlardı) hem de çocukların ölümüne sebep oldukları için onları şeytan ilan edecekti. ki bu sayıda gördük ki hemen hepsini başardı. sanırım yine de bizim grup düşmeyecek, en azından kaçabilirler. eren'in yenmesi animenin sonu olur bence. yine merakla bekliyorum. bu arada bu sayının sonu çok çok güzel olmuş. beast titan "hepsini öldürün" diye emir verirken levi grubuna "hayatta kalın" emri verdi.

    aslında kafalarda oluşan asil soru "kim iyi"sorusu oldu sanirim. iki taraf da masum ve iyi olmadığından bu soruyu
    "kim daha kötü"ye çevirelim. küçükken annesinin ölümüne sebep olduğu için bütün dünyaya düşman olan eren geçen sayıda birçok insanın ölümüne sebep oldu. bu onu kötü biri yapabilecek bir sebep. ama daha kötü olan hala diğer taraf sözlük. çünkü war hammer titan'ı yöneten soylu adam, aslında insanlarini ve dünya delegelerini amacını gerçekleştirmek ve eren'leri tuzağa düşürmek için kullandı. bir çeşit kurban gibi. tabii şu anda bunlardan emin değiliz, bu mangada her sayıda yeni bir gizem ortaya çıkıyor çünkü. gerçeği zaman gösterecek.

    bu mangaya yorum yapmayı çok seviyorum sözlük. japonların birçok animesinin ve mangasının içinde aslında felsefik temalar var. o yüzden ayrı seviyorum.

    bu arada jean'ın saçlara ne olmuş öyle aksksksm.
    --- spoiler ---

    edit akıcılık yönünden dünyanın en kötü enrtysi olmuş.

    edit 2 şubat yazmışım salak gibi. temmuzda başlayacak yeni sezon.
1711 entry daha
hesabın var mı? giriş yap