6 entry daha
  • belediyenin; izmir halkına değil, patron ve onların şirketlerine hizmet ettiğini gösteren uygulaması. ilk binişlerde en uzak mesafe ücretinin kart bakiyesinden düşüleceği, inilecek istasyonda da, kartın yeniden okutulmasının ardından, mesafeye bağlı para iadesi yapılacağı açıklandı. herkes ulaşım kartlarına, en uzak mesafeye göre bakiye yüklemek zorunda bırakılacak. örnekle; alsancak istasyonundan izban’a binen bir yurttaş, halkapınar’da ya da salhane’de inecek olsa bile, önce kartından en uzak mesafe düşülecek (11,44tl), sonra indiği istasyonda kuyruğa girip tekrar kartını okutacak ve artan ücret kartına iade edilecek. kimse ‘kartımda az bir bakiye var, ben de zaten iki durak sonra gideceğim, bana yeter’ diyemeyecek. bu bir dayatma olmasının yanında, vatandaşlar tarafından kullanılamayacak olan ve sistem tarafından bloke edilmiş bir ücrettir. ve bu ücret, ulaşım kartlarına yüklendiği andan itibaren, akıllı kart şirketinin kasasına girecek(!), şirket bu parayı istediği gibi kullanabilecek(!). gördüğünüz gibi bu hırsız düzenin çarkları yine vatandaşın tepesinde dönüyor.

    "izmir büyükşehir belediyesi kime hizmet ediyor?

    izmir büyükşehir belediye meclisinin 14 aralık 2017 tarihli oturumunda, toplu ulaşım tarifelerine yüzde 10 oranında zam yapılma kararı alındı. ayrıca, izban hatları için, kartlara 4 kontör (11.44tl) yüklenmesini zorunlu kılan ve mesafeye göre biniş ücretinin arttığı yeni bir uygulama başlatılması da kararlaştırıldı.

    chp’nin, ekonomik başlıklarda, akp zihniyetinden bir farkı olmadığı artık açık.

    aralarındaki kavganın, sermayenin çıkarlarını temsil etmek konusundaki bir yarıştan kaynaklandığı da.

    bu yarışta chp, kalesi olarak gördüğü izmir’deki icraatlarıyla, zihniyetiyle, tuttuğu yol ile sermayeye göz kırpıyor.

    izmir büyükşehir belediyesi, izmir halkının çıkarlarını gözeten bir kamu kurumu olarak değil, ticari bir şirket gibi yönetiliyor.

    kadro hakkını kazanan işçileri kapı önüne koyarken de durum böyle...

    kültürpark'tan ayrı düşünülemeyecek olan ve “basmane çukuru” olarak anılan arazide, mesut sancak kaybetmesin diye planlar yapılırken de…

    tablo böyle olunca; ulaşımda da, izmir büyükşehir belediyesi, “ince hesaplar” peşine düşüyor. ulaşım ücretlerine yapılan zam yetmiyor, bir de “diğer büyük kentlerde de bu uygulama var” denilerek mesafeye bağlı ek zam yapılıyor.

    zaten sorunlu olan ulaşım, şimdi, daha pahalı bir sorun oluyor.

    gelinen noktaya bakın:

    izmir’de sermayeye teşvik yapılıyor, yatırım desteği yapılıyor. kaynaklar seferber ediliyor.

    ama sıra emekçilere gelince; toplu taşımanın maliyeti oluyor…

    bu yaklaşım asla kabul edilemez.

    ulaşım ücretlerine yapılan zamlar, emekçilerin yoksullaşmasını arttıran nedenlerden biridir.

    emekçi ücretlerini gasp etmenin, başka bir adıdır.

    bu nedenle, toplu ulaşımda yapılan zam ve yeni ücretlendirme sistemi hemen geri çekilmelidir.

    toplu ulaşım emekçiler için ücretsiz olmalıdır."

    tkp izmir il örgütü
196 entry daha
hesabın var mı? giriş yap