8 entry daha
  • dost güçler olan kuru kayısı ve zeytinyağı ikilisinin cenk meydanına çıkmasıyla mutlu sonla bitebilecek olan insanlık tarihi kadar eski kanla yazılı destan.

    o denli eski ki, ilk homonoidlerin iki ayak üstüne kalktığı günlere dayanıyor tarihi. iki milyon yıl kadar önce afrika düzlüklerinde yaşanan büyük kuraklıkta suyun kıt olduğu bir bölgeye sıkışan kahraman homonid kabilesi şanslıydı ki bolca protein kaynağı vardı aynı yerde. kendileriyle beraber sürüler halinde minnak protein kaynakları da sıkışmıştı çünkü. tabi eti bol bulan homonidler lifli gıdaları da ihmal edince susuz ve posasız kalan sindirim sistemleri isyan etti sonunda. homonidlerin hemoroid destanının ilk aşaması acılı bir kabızlık destanıdır işte.

    kıt su kaynaklarının kirlenmiş olması ise ardından bir ishal dalgasını başlattı. ishal ve kabızlık döngüsüne giren homonoidler kahramanca mücadele ettiler ama henüz basur simidi icat edilmediği için her seferinde acılarla sonuçlandı mücadeleleri. ırmağının akışına ölürüm afrikam diyerek yağış mevsimlerini beklediler, az yeşillik olsun da salata yapalım, sistemde posa olsun diye. bin yıllar böyle geçti gitti, ta ki...

    yaklaşık 200 bin yıl önce, afrika'dan çıkarak levant bölgesine gelen homo sapiens önce malatya'da kuru kayısıyı keşfetti. bu mucizevi nektar hem enerji veriyor hem de b.k üretiyordu. işte insanlık medeniyeti bu kayısı sayesinde sayede bereketli hilal denen bölgede kök saldı. üstüne zeytin denilen mucize meyvenin suyunu elde etmeyi öğrendi bu insanlar bin yıllar sürse de. yağ gibi akıyordu artık sindirim sistemi zeytinyağı mucizesi ile.

    sümer, hitit, mısır, babil, akad ve antik yunan medeniyetleri hep kayısı ve zeytinyağı üzerine kuruldu. dünyanın kalanı basur illetinden mustaripken bu bölgede nüfus arttı, helada ıkınmakla geçen zaman yerine ilime ve fene vakit ayrılabildi.

    ama tarihten ders almayan, kalp ve popo gözü kapalı olan, kayısının ve zeytinyağının hikmetini unutan insanoğlu elbet yine basur illeti ile sınanacaktır. o rektal tuşe illa yenecek akıllanması için. vesselam.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap