5 entry daha
  • öncelikle belirtmeliyim; bir youtuber'ı kâle alıp da ona beyefendi diyeceğim aklımın ucundan geçmezdi. ekşi sözlükteki suserlerın yazdıkları takdir cümlelerini okuyup reynmen beyefendi'nin yani nam-ı diğer yusuf aktaş'ın el bab'da çektiği videoyu izlemeye karar verdim.

    marmara'nın büyük bir kentindeki ortaokulda öğretmenlik görevini sürdürmekteyim. ders aralarında bazen bilgisayar oyunlarından, bazen de izledikleri youtube kanallarından konuşuyoruz çocuklarla. dikkatlerini çekmek, onlarla aynı dili konuştuğunu göstermek için iyi bir yöntem. meslektaşlarıma avon kataloglarından ve şirin oğlunuza yapacağınız birinci doğum günü partisinden konuşmaktansa; biraz da olsa öğrencilerin ve şimdi birinci doğumgünü partisini yapacakları oğullarının ileride sürekli maruz kalacağı bu tarz içerikleri gözden geçirmelerini tavsiye ederim. neyse mevzu bu değil.

    marmara'daki o ortaokulda bir öğrencim reynmen adlı şahsın videolarını heyecanla takip ettiğini söyledi. bu gün sol frame'de görünce ismine aşina olduğum ve öğrencimin neler izlediğini merak ettiğim için ilk entry'deki arkadaşın verdiği linke tıkladım. aşinaydım cismine ve sesine ama youtuber dediğimiz şahısların genelde evlerinin ya da güvenli çevrelerinin dışına çıkmadığı videolara alışkın olduğumdan şaşkındım da aynı zamanda.

    marmara'daki bir öğrencim, tavsiye ettiği bir youtuber sayesinde beni eskiden görev yaptığım mardin'e götürdü. yolların bakımsızlığı, küçük bakkalların dekorları, imalathaneler neredeyse el bab'dakinin aynısıydı mardin'de de. o küçük çocukların kara kara gözlerindeki umutsuz bakışları da hatırladım. üzüldüm ama aynı zamanda da sevindim. bu reynmen beyefendi ister bu videoyu popülist bir bakış açısı ile çekmiş olsun, ister milliyetçi duygularla bir şeyleri ispat etmeye çalışmak için el bab'a gitmiş olsun, bu adamın milyonlarca takipçisi var ve kimisi de benim öğrencilerim ve öğrencilerimle yaşıt çocuklar. bu çocuklar ülkenin doğusunda nasıl bir yaşam sürüldüğünü gördü. 20 dakikalığına da olsa bunu gördüler.

    bu tarz içeriklerin artması dileklerimle.
85 entry daha
hesabın var mı? giriş yap