59 entry daha
  • itiraz 1: ninova ile lut gölü arasında 830 km var... vırı vırı vırı

    el cevap: ninova savaşı, persler diğer adıyla sasanilerle rumlar yani doğu roma(bizans) arasında yaşanmıştı yalnız savaş yalnızca mezopotamya adlı bölgede ninova'da geçmemiş aynı zamanda 613-628 yılları arasında pers güçleri suriye ve mısır'a kadar uzanmış hatta hristyanların'da kutsal mekanlarından olan kudüs'te hakimiyet kurmuşlardır. işte tam da bu yıllarda sasaniler lut gölü çevresinde hristyanlığın dini merkezlerinden olan kudüs'ü abluka altında tutmuşlardır. yani tampon bölgelerinden en önemlisini oluşturduğunu da söyleyebiliriz lut gölü civarının. savaş sırasında da ninova'da yaşadıkları yenilgileri aynı şekilde lut gölü'ndeki birliklerinde de yaşayan sasaniler haber verildiği üzere ürdün topraklarından tamamen silinmişlerdir. zaten şuradan da anlaşılmalı ki; hz. ömer kudüs'ü sasanilerden değil hristiyanlardan alıyor.

    sonuç olarak savaş arexes nehri boyunca devam ederken bir taraftan da mezopotamya'da devam etmiş diğer taraftan da, mısır suriye ve kudüs'e kadar gelmiştir. osmanlı'nın birinci dünya savaşı'nda birçok cephede savaşması olarak da düşünebilirsiniz.

    itiraz 2: allah'da tam bilmiyormuş ki, 3 ila 9 yıl arasında diyerek tahminde bulunmmuş. vırı vırı vırı

    el cevap: dönemin en büyük savaşı olan ninova'da bahsediyoruz arkadaşım. mahalle kavgası mı 10 dakikada oldu bittiye gelsin?

    surenin de inmiş olduğu 616 yılında romalılar bitik halde, 621 yılına kadar ufak çıkarmalar yaparak kendini toparlıyor ve 622 yılında taaruza geçiyor. 625 yılında ise savaş nihayete eriyor ve bizanslılar 9 yıl sonra bölgenin büyük bölümüne hakim olarak, şam'da(tabuk) medine'deki müslümanlara komşu oluyor.

    itiraz 3: kuran değişime uğradı.

    kuran'ın mevsukiyeti husunda hiçbir şey bilmeyen, oturduğu yerden idealist idealist atıp tutan, iddiasını temellendiremeyen amipler tarafından gelen iddia tama olarak; kuran'ın 5. halife döneminde düzenlendiği...

    kafalarının alacağı yok da, bir umut işte. kuran'ın muhafaza edilişi hakkında şüpheleri olan varsa şöyle alalım: http://dusunenmusluman.com/…an-metni-nasil-korundu/
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap