3 entry daha
  • siyasetci aciklamasi.

    (bkz: siyaset): devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış [tdk]

    (bkz: devlet): toprak bütünlüğüne* bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık [tdk]

    (bkz: sahiplik): sahip olma durumu, kendisinin olan bir şeyi yasa çerçevesi içinde dilediği gibi kullanabilme hakkını taşıma durumu, iyelik, mülkiyet [tdk]

    cok da kizamiyorum kendisine cunku onun gibi dusunen bir akp, mhp ve toplumun belli bir kesimi var, hatta buyuk bir kesimi var.

    yukaridaki gibi klasik elestiriler her zaman yapilabilir. zaten bu elestiriler ilk akla gelen seyler. ben farkli yerden birsey anlatmak istiyorum. neden siyasetci kelimesinin altini cizip siyaset, devlet ve sahiplik kavramlarinin tanimlarini yaptim cunku isin ozunde sahiplige dayali bir monopol oyunu var. bu oyun biraz uc olsa da yukardaki aciklamalari gerektiriyor.

    siyasetciyseniz ya da siyaset bilimi uzerine akademisyenseniz ilgi alaniniz bu sahiplik ve onun uzerine insa edilmis devletin egemenligi ve yonetim bicimi uzerine olacaktir. benim icin problem ise sahiplik kismindan basliyor. bu kavramin cikis noktasinda, ilk egemenlik hakkinin nereden alindigina dair etik ve mesruluguna dair sorularim var.

    yurtta sulh cihanda sulh diyen bir devlet anlayisi, davutoglu'nun emperyalist anlayisinden ehveni ser ama benim icin ortada bir devlet oldugu surece yine kotudur. su anki fikirlerimle siyaset bilimi okuyan bir ogrenci olsam ya okulu birakir ya da fikir olarak kavga etmedigim ogretmen kalmazdi.

    iste o yuzden davutoglu'na kizamiyorum cunku kendisi siyaset bilimi icinde olmasi gerekenlerden bir kesit sunuyor. bugun ekranlarda tartisma programlarini actiginizda bir suru iyi giyimli siyasetciyi, siyaset bilimlerinde akademisyen olmus kisileri, afrin operasyonunu sanki call of duty yorumlarmis gibi yorumlarken gorebilirsiniz. menbic'in batisi alinirsa ne olur, ypg oranin dogusunda kalirsa ne olur diye bir satranc hamlesi gibi kafa patlatan ama oradaki vahseti, dokulen kani aklina dahi getirmeyen, sicak cayindan yudumunu alirken olumlerden basit bir istatistik olarak bahseden kisileri gorebilirsiniz.

    kizip elestireceksiniz insanligin tum bu aptalligina kizin. insanin boyle tartismalarin ortasinda bazen durup "ya biz ne yapiyoruz burada" diyesi geliyor.
hesabın var mı? giriş yap