11619 entry daha
  • son yıllarda fenerbahçe'de mantıklı ne kadar iş varsa çoğunun kendisi döneminde yapılmış olması kesinlikle tesadüf değil. başakşehir ile belki de tamam mı devam mı maçının olduğu gün, böyle bir entry'yi kalabalıklar içinde kaybetmek istemezdim ama bunları yazmasam, söylemesem olmaz.

    salih uçan'ın önünü açan , ona şans verip roma'ya transfer edilmesini sağlayan kendisi. gökay iravul, recep niyaz filan bunların da ismini aykut hoca sayesinde biliyoruz, her ne kadar bu arkadaşlar salih kadar başarılı olamasa da. şimdi taraftarın gözbebeği olan eljif elmas, oğuz kağan güçtekin yine aykut hoca sayesinde şans bulan oyuncular. hem de öyle bitmiş bir maçta , son 5 dakika değil. bayağı bayağı rekabetin had safhada olduğu, tansiyonun yüksek olduğu maçlarda ciddi süreler buluyor bu çocuklar. haklarını da vereyim ikisi de tabanca gibi, ozan tufan oynayıp şampiyon olacağımıza bu çocuklar oynasın ikinci olalım kabulümdür.

    salih, benfica deplasmanında nasıl oynadıysa oğuz kağan da, eljif elmas da aynı şekilde oynuyor. samed karakoç da ilk bakışta çok beklentiye sokmasa da iyi şut çekme özelliği olduğundan kendini geliştirebilirse diğerlerinden bir adım öteye geçebilir. ben samed ile rijad bajiç'i bir yönden benzetiyorum. şöyle ki bajiç , konyaspor'a katılıp da yeni yeni şans bulurken bir maçta izlemiştim. bu adamı da nerden buldular, bundan adam olur mu demiştim. o adam iki yıl içinde seri a'ya gitti. samed de iyi şut atma özelliğine sahip, şu an çok göze batmasa da zaman içinde takıma girebilirse adından söz ettirebilir.

    diğer gençlere bakıyoruz, rapaiç'in oğlunu altyapıya almışlar. andreas kilit diye bir stoper topçu almışlar, 1.90'dan fazla boyu var. duisburg'tan oğuzhan can diye bir çocuk daha aldılar, 10 numara oynuyormuş. sayınca eljif, oğuz kağan, samed, oğuzhan, kilit, oğul rapaiç olmak üzere aklıma gelen 6 tane genç var. bunların 2 tanesi bile kadroya girebilse büyük başarı olur, ki iki tanesi zaten şu anda oynayan oyuncular eljif ve oğuz kağan.

    şimdi bu genç oyuncu hamlesi var ama bir yandan günü kurtaracak topçular da lazım. valbuena, alındığı zaman aykut hoca çok eleştirilmişti 33lük kısa boylu adamdan medet umuyor diye. şimdi aykut hoca yine en çok valbuş yüzünden eleştiriliyor. ne kadar ironik değil mi? eski dönemlerden yine yabo dayı lakaplı yobo, dirk kuyt gibi kısa vade çözümlerde büyük verim sağlarken salih uçan'ı da o tecrübeli kadroya monte etmenin peşindeydi.

    taktik, oyuncu tercihi, puan sıralaması önemli şeyler ama yukarıda saydığım iş olmadığı zaman, sürdürülebilir olmuyor. aykut hoca yarışan takıma gençleri monte etmenin her zaman yollarını aramıştır. paran olsa da olmasa da, seninle 2 yıl idman yapmış ve güven verebilmiş topçun, yeni transferden daha az risklidir. atletico madrid, dortmund bunlar şampiyonlar liginde finali zorlarken takımlarını yıldız oyuncu transferiyle doldurmadı. sizin beğenmediğiniz, kendi liglerine göre vasat denebilecek oyuncuları üst seviyeye taşıdı. genç çocukları aldı fişek gibi topçulara çevirdi. fenerbahçe'nin de avrupa'da yapabileceği, kendine koyabileceği hedef maksimum bu olmalıdır. kimse avrupa'da bir barcelona olma hayali kurmasın. ancak ligde atletico gibi, dortmund gibi olması kabul edilemez elbette. ligi domine etmesi lazım.

    aykut hoca da bu hedefin peşinde, ancak hep söylüyoruz bu 1 senede olabilecek bir iş değil. sezon başı acele transferlerden sonra, devre arası düzeltme ve takviye şansı bile olmadı. ona rağmen yarışın içindeyiz, bugün belki yarıştan koparız da ancak bu doğru işlerin sürdürülmesi lazım. ben ali koç gelirse , en az 1 yıl daha aykut hoca ile devam edeceğini, etmesi gerektiğini düşünüyorum. ha 1 yılın sonunda beklenen seviyeye gelmez ise o zaman , gerekli değişiklik yapılır. hatta ali koç'un şu an çıkıp, yalandan da olsa seçilirse aykut hoca ile devam edeceğini açıklaması bile büyük bir güven verir ve taraftarın tansiyonunu almaya yeter. sezon sonu ali koç yine başka hoca alacaksa alsın ama şampiyonluk şansı hala varken çıkıp vereceği destek ile getireceği hava, saha dışında camianın lideri yapar kendisini. takım şampiyon olursa bunda en büyük pay ali koç'un olur.

    herkesin bir hayali var bu takımla ilgili. benim hayalim ligi domine eden, avrupaya düzenli giden, yarı finalleri finalleri zorlayan bir takım oluşturulması. bunun tuğlaları bu sezon konuluyor, şampiyon olursak ne ala, olamasak da seneye bu takımın nereye evrileceğini çok merak ediyorum. bunu görebilmenin tek yolu da ne yazık ki saha içi sonuçları. o yüzden bu akşamki başakşehir maçında en az 1 puan almalı bu takım. bol şans hocam, bildiğinden şaşma ama biraz da bu taraftarı yemle yoksa bunlar seni yiyecek haberin olsun. bu kitle galile'yi yemiş, einstein almanyayı terketmiş bu gibi tipler yüzünden, seni mi harcamayacak bu su katılmamış cehalet.
10356 entry daha
hesabın var mı? giriş yap