• 8-25 şubat 2018 tarihleri arasında güney kore’nin pyeongchang bölgesinde düzenlenen ve her 4 yılda bir yapılan kış olimpiyatları’nın televizyonda hiç bir kanalda yayınlanmaması rezaletidir.

    bu halkın vergileriyle kurulan, her yıl milyonlarca lira bütçesi olan ve halkı eğitmekle görevli olan türkiye radyo ve televizyon kurumu (trt)’ nun onlarca kanalı arasında sadece trt spor akşamları bir kaç saat olimpiyatlardan bazı sporları vermektedir. o da denk gelinirse seyredilebilir. trt spor’un esas amacı bu halka sporu tanıtmak ve sevdirmek, dünya’daki spor olayları hakkında bilgi vermektir. ama maalesef futbol programları haricinde neredeyse başka hiç bir spor dalından yayın yapmıyorlar. varsa yoksa futbol, 20 seneki önceki maçlardan görüntüler, sonu gelmeyen ve bir hafta önce bitmiş maçlar hakkında 2-3 kişinin yaptığı yorumlar, arada bazı voleybol ve basketbol maçları. hepsi bu.

    digitürk’ünüz varsa şu anda toplam 5 eurosport kanalından olimpik müsabakalar veriliyor ama herkesin digitürk’ü yok. illa canlı vermek zorunda değilsin ki, onlarca farklı yarışma çeşidi var. versene onları banttan. tüm gün boş beleş tekrar programları yayınlayacağına en azından bazılarını banttan bazılarını da özet halinde versene kardeşim. belki bu sporları görüp merak eden birileri çıkar, birileri de yapmak ister de uluslararası arenada sporcularımız olur. şu anda bildiğim kadarıyla koskoca türkiye olimpiyatlarda 3-5 sporcuyla temsil ediliyor, yazık değil mi bizim ülkemize, insanımıza? biz neden yokuz bu platformlarda, avustralya’dan adam altın kazanıyor, bizim yarışmacımız yok.

    tüm gün futbol verirsen olacağı bu malesef.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap