4 entry daha
  • tanım:(bkz: instagram) uygulamasında yüksek takipçi sayısına ulaşmış kişilere verilen ad.

    benim yorumum ise, instagram fenomeni olan kişilerin %90'a varan kesimi (o ,bu ,şu yada herhangi bir sebepten) karektersizlik abidesidir. geri kalan kısmı ise hayatındaki ilginç olayları,durumları,anları paylaşan normal (sen ben gibi) insanlar. onlar bile nasıl fenomen olduklarına şaşırmışlardır.

    o camiayı yakından bilen birisi olarak belirttiğim yüzdedeki kadarının karaktersiz olduklarını net söyleyebilirim.örnek vermek gerekirse parayı coca cola markası verirse o markanın fotoğraflarını ve bilgilerini paylaşır, kısa bir sürede olsa pepsi markasından reklam işi alırsa onuda paylaşır.sağlıklı yaşam konusunda fenomen olan bir kişi protein tozu reklamı yapabilir yada aile ve çocuk konusunda fenomen olan birisi ise çoğunlukla boşanmış veya ailevi sorunları olan kişilerdir. başka bir örnekle başkalarının çizdiği karikatürleri paylaşan milyon takipçili bir fenomen sürekli tesbih ve elektronik sigara reklamını yapabilir.bütün olay para ve varolmaktır, karakterin pek önemi yoktur.

    bu fenomenlerin çoğu aslında fenomen olmalarını sağlayan konuyu sonradan öğrenen insanlardır,piyasadaki açığı görmüş ,doğru kararlar vererek zamanın gerekliliğiymiş gibi bir havada yaratarak konularına azıcık ucundan hakim olduklarını zannettirmişlerdir.birde dikkat edilmesi gereken konu arada promo işler yaparlar ki ruhlarındaki patlak zar dikilsin.

    bunlar birbirlerini seviyormuş,beraber projelerde bulunuyormuş gibi havalar yaratırlar. birlikteliğin büyük kısmı insanları kandırmak üzerine yapılmış (bkz: pr) çalışmalarıdır.kendi alanlarındaki rakiplerinin takipçi sayılarını ve sansasyonel durumlarını çok yakından takip eder, kötü bir durum yaratılmışsa üzülür görünür içten içe sevinirler.

    aralarında iyi olanlar,gerçekten üretenler,tanınmış kişi/hesap olmayı hak edenler yok mu, evet var. onlar için kocaman bir %10'luk pay ayırdım.fazla bile.

    edit:eksik harf/link düzeltme
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap