12 entry daha
  • izlerken hep birşeyler eksik gibi gelecek maç. orta sahaya, defansa, oynarlarsa selçuk, yasin, sinan'a baktıkça defalarca söylediğim gibi "bu iş böyle olmaz. bunların ne işi var galatasaray'da?" diyeceğim.

    yıllardan beri kazma yerlili kadrolar, aynı taktik ve yönetimsel yanlışlıklar ortada. bu maç rahat bir galibiyet alabiliriz. kötü oynayarak bir galibiyet de. ya da beraberlik, mağlubiyet falan bunlar hep olasılık.

    bu maçı kazansak, bu sene şampiyon olsak bile, şampiyonlar ligi'ni düşünerek uzun vadede bir planlama görememem... hep kısa vadeli, yerel lig şampiyonluğu temalı hesaplar beni mutsuz ediyor. bu bakış açısını, kazma yerliler gibi galatasaray'da kabul edemiyorum.

    maddi sorunlar galatasaray'ı çok olumsuz etkiliyor. maaşı ödenmeyen sporcuların formu düşüyor. maaşı ödenmeyen sporcuyla şampiyon olamazsın. türk olmayanlara bir şekilde gününü geçirerek maaş ödeyip... kazma yerlilere para yerine, gaz verip mecburen oynatırsan şampiyon olamazsın.

    kısa vadede şampiyonlar ligi'nden, gelecek ayak bastı parası için şampiyon olmak iyi tamam da... ama galatasaray yıllarca şampiyon olmayan bir takım değil. o ayak bastı paralarına rağmen bugün yine maddi sıkıntılar var.

    galatasaray bu sezon şampiyon olsa, seneye şampiyonlar ligi'nde ne yapacak? bu kadroyla 4. olur. takviyeye göre de 2 veya 3. hadi gruptan çıktık. peki ondan sonra ki sene?

    hep şampiyon olan 3 büyükler için bu şampiyonluklar, kendilerini ve bu ülkenin futbolunu ileri taşımıyor. yöneticiler reklamını yapıp, futbolcu, menajer, teknik heyetle paraları cukkalıyor. saf gariban taraftarın da gazı alınıyor.

    çarşamba şampiyonlar ligi'nde, real madrid-psg maçı var. biz de bu dandik ligde takılırken, bu gibi güzel şeylerin öznesi olmaktan geri kalıyoruz.
171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap