• gerçekleşmiştir. pentagon, ypg'ye harcadığı terör bütçesini artırdı!

    #incirlikacilkapatılsın

    hergün şehit verdiğimiz ordu'muzu korumak adına acilen ülkemizdeki amerikan üslerinin kapatılması elzemdir artık. ülkenin gencecik mehmetçik'leri bile bile ölüme gönderilmemeli. madem terörist unsurlarla savaşacağım diyorsun, madem milli egemenlik meselesi diyorsun, o zaman ülkemizden, ortadoğu'da ypg'ye silah taşınan amerikan üslerini kapatacaksın. miting'lerde oy peşinde koşacağına milli egemenliğin gerektirdiği adımları atacaksın.

    ''pentagon, yeni yıl bütçesinde ypg/pkk için 500 milyon dolar ayırdı. geçen yıl bu oran 430 milyon dolardı. 'terör ordusu'nun kuruluş çalışmaları da sürüyor

    pentagon'un abd kongresi'ne sunulmak üzere hazırladığı raporda pkk/ypg'ye ilişkin özel ayrıntılar yer aldı.
    "pentagon’un ‘inspector general’i (ıg, başmüfettiş) bütçe gereği kongre’ye sunmak zorunda olduğu suriye raporunu yazdı.

    raporda abd’nin hakkında sürekli çelişkili açıklamalar yaptığı ypg ile ilişkisi hakkında ilginç tespitler var.

    1 ekim’de başlayan yeni bütçe yılında ypg’ye yönelik 500 milyon dolar para ayrılmış görünüyor.

    geçen yılın bütçesinde bu miktar 430 milyon dolardı. yani bazı açıklamalarda “kesilecek” denilen ilişki için 70 milyon dolar daha fazla para istenmiş bu yılda...

    gönderilmesi planlanan malzemeler arasında askeri araçlar, füzeler, anti-tank füzeleri ve makineli tüfekler sayılıyor...

    ordulaşma sürüyor

    pentagon’a ve cıa’ya bölgeden ilginç istihbaratlar akıyor. yine bu son rapor baz alınarak pentagon’da yapılan durum değerlendimesinde bu istihbaratlar da kullanıldı...

    amerikalıların konuştuğu ypg’liler bu askeri eğitim kamplarında eğitilen insanların sayısının orta vadede 30 bini bulmasının hedeflendiğini söylediler.

    pentagon’da yapılan bu değerlendirme sonucunda amerika’nın sahadaki komutanlarının ilk açıkladıkları ama sonra gelen tepki nedeniyle geri alınmak zorunda kalınan 30 bin kişilik ordu hedefinin sahada hâlâ daha sürdürüldüğü ortaya çıkıyor.

    sadece bu defa bu ordu amerika kontrolünde kurulmuyor. bu sadece bölgedeki ypg’nin yaptığı bağımsız bir işmiş gibi sunulmakta.

    ayrıca ırak’ta da 2 bin peşmergeye abd tarafından askeri eğitim verilmekte olduğu öğrenildi.

    deyrezor'dan afrin'e geçiyorlar

    bu arada washington’daki birimlere göre sdg içinde yer alan suriyeli hıristiyan syriac military council, deyrizor bölgesinden ayrılıp afrin’e, ypg’ye yardım için geçme kararı aldı.

    washington’un, “bu kararı alanlara her türlü yardımı keseriz” tehdidine rağmen bu kararın alınması ilginç bulundu burada."

    kaynak
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap