• cumhuriyet'in haberine göre çüncü havalimanı inşaatı sırasında şimdiye dek 400 işçi hayatını kaybetmiş, ama bu kamuoyundan saklanmış:

    "doğa tahribatı nedeniyle çevrecilerin ve bilim insanlarının tepkisini çeken 3. havalimanı inşaatında iş güvenliği açısından da skandallar yaşanıyor. kayıtlı 31 bin kişinin çalıştığı inşaatta şimdiye kadar onlarca işçinin yaşamını yitirdiği iddia ediliyor. çalışanlar, şantiyeyi “mezarlık” olarak tanımlıyor. işçiler kendilerine “acele edin” baskısı yapıldığını, iş güvenliği için hiçbir önlem alınmadığını anlatıyor. “zincirlikuyu’da ölüler tabutla uğurlanıyor, burada ceset torbalarıyla” diyen işçilere göre ölüm olayları ailelere para verilerek gizleniyor. şantiyede çok sayıda yabancı işçi de çalışıyor."

    "c., hafriyat kamyonu şoförü. 59 yasında ve 6 çocuk babası. inşaatı başladığından beri 3. havalimanı şantiyesinde çalışıyor. her gün aynı saatte şantiyeye gidiyor ve kamyonunu yüklüyor. bu işi çocuklarının geleceği için yaptığını söylüyor: “bir yandan çocuklarımın geleceği için para kazanıyorum bir yandan da onların geleceğini yok ediyorum” diyor. havalimanı inşaatını ‘işçi mezarlığı’ olarak nitelendiriyor. bugüne kadar 400 işçinin öldüğünü, anadolu’dan gelen işçilerin ailelerinin ise para verilerek susturulduğunu dile getiriyor. c’nin kamyonuna binip şantiyeye giriyoruz. o günkü işleri birlikte yaparken, doğa tahribatına da bütün çıplaklığıyla tanık oluyoruz..."

    http://www.cumhuriyet.com.tr/kaydet/oku/924588
156 entry daha
hesabın var mı? giriş yap