110 entry daha
  • annem psoriasis atağı geçirip de gözünün içinde dahi lezyon çıktığında kendisine çalışan mümessil bir arkadaşıma annemi muayene ettirmek için rica etmiştim. ben de o zamanlar çapa çalışıyordum ama hem oradaki dermatoloji hekimlerine açıkçası annemi emanet etmek istememiştim hem de hocamızın öğrencilerinden olan dr. ayşe özboya o vakitler ilk muayeneyi yapmış ve agop hocamıza yönlendirmişti.

    agop hoca kime nasıl davranacağını çok iyi bilen biriydi. deli ücretlerle tedavi ettiği hastalar olduğu gibi ücretsiz tedavi ettiği hastalarda vardı, annem gibi. 6 ay boyunca cerrahpaşa'da tek kişilik özel odada kaldı annem. agop hoca sayesinde.

    dermatoloji konusundaki ismini, tabi ki çoğu idiopatik olan cilt hastalıklarının semptomlarını, meslektaşlarına göre daha çabuk ve uzun süreli giderebilmesiyle yapmıştır. kendisi cerrahpaşa tıp fakültesi'nden ayrıldıktan sonra da dermatoloji kliniği bir daha eskisi gibi olmamıştır açıkçası. başarılarının ötesinde de biz iyi bir adam, iyi bir arkadaş, iyi bir eş olarak tanıdık. onun gibisi bir daha gelir mi bilinmez lakin engelini aşarak hekim olma azmini gösterecek yeni nesiller olacağını hiç zannetmiyorum. ışıklar içinde uyusun.
98 entry daha
hesabın var mı? giriş yap