• aşağıdaki satırların sahibi yazar.

    ayrıca insanlara samimiyetle sarılabilir.

    "
    (...)

    hâlbuki uhud’a giden ordudan ayrılan 300 kişi divanı harbe verilmemiştir. “mescid-i dırar” adlı fesat yuvasını yaptıranlar cezalandırılmamıştır. tebük seferine katılamayan ve yalan beyanlarıyla peygamber (sav)’i kandıranların cezası ahirete kalmıştır. saçında sakladığı pusulayla mekkelilere haber götürürken yakalanan kadın, casusluk suçundan idam edilmemiş. aişe’ye (rah) iftira edenler hapse atılmamıştır. resulullah(sav) asla insanları hain ilan ederek sahte korkular ve kayıtsız şartsız sadakatler üzerine bir sistem inşa etmemiştir.

    sünnet olan, kim olursa olsun işi ehline vermektir. işi ehline vermemek kıyamet alâmetidir. yani liyakate değer vermemek dünyadaki tüm dengelerin altüst olmasının ana sebebidir. emevî saltanatıyla başlayan ve sadece sadakati esas alıp insanı köleleştiren sistem, dinin insanı özgürleştiren ilkelerine hiçbir zaman hak ettiği değeri vermemiştir.

    sonuna kadar sadakat yalnızca allah’adır. sisteme sadakat köleleştirir. sistem dini afyona dönüştürmek için her tedbiri alır. dindar(!) olmak sisteme kayıtsız şartsız itaat etmekle eş tutulur. nitekim sistemin devamı için gerekli, liyakate değer vermeyen sadık muhafazakârlar, insanın aşağılanmasına sebep olurlar. bu nedenle insanın temiz fıtratı, başkalarının dolabına beygir olmasın diye sadakatten önce liyakati öngörmelidir."
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap