• eğitim sistemimizin ne kadar kokuşmuş olduğunun bir başka tarafını bize göstermiş olan olay.

    olay bu kez prof. dr. kadriye esin cantez'in başına gelmiş. malum dolandırıcılar hocayı telefon ile aramış, artık 5 yaşındaki çocukların bile bildiği yöntemi, kısaca "banka hesabınızı boşaltacaklar, paranızı çekin bize verin" yöntemini uygulayarak kadının evini sattırıp paralarını ve evindeki mücevherlerini alarak sırra kadem basmışlar.

    ya hocam allah aşkına bu nasıl bir gaflettir. siz nasıl eğitimcisiniz ? siz analitik düşünceye sahip olup, bunu öğrencilerinizle paylaşıp, onların adam gibi eğitilmelerini sağlayacak 1 numaralı insanlardan biri değil misiniz ? "tanıdığım birkaç kişinin adını verdiler, inandım" demek bahane mi ?

    cahil biri yapabilir eyvallah, siz nasıl "okumuş görmüş" bir insansınız ? eğer kendinizden eminseniz gitsenize size en yakın bir polis karakoluna böyle böyle diye anlatıp şikayet edesiniz. hadi bunları da geçtim, siz bir üniversite'de çalışıyorsunuz. bu konuda arayıp danışabileceğiniz 1 tane hukuk profesörü arkadaşınız yok mu ya ? hadi onu da geçtim, yoldan geçen bir çocuğa sorsanız "teyze sizi kandırıyorlar" diyebileceği bir konuda siz nasıl balıklama atlar ve yılların birikimini kaptırırsınız ?

    sonra "türkiye'de eğitim yok" deyince kızıyorlar. evet yok...

    edit. kaynak : http://www.sozcu.com.tr/…evini-sattirdilar-2217087/
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap