5 entry daha
  • kadınların duygusal olması sebebiyle söylenmiş sözdür. kadınların duygusal varlıklar olduğunu söylemek için kanıt sunmaya gerek yok, ama yine de bakmak isteyen için bir yazıyı buraya bırakıyorum:
    kadın duygusallığı üzerine bir yazı

    internette basitçe bulunabilecek bilimsel araştırmalarının yanı sıra onedio'dan ekşisözlüğe kadar her yerde duygu ve mantık birbirinden tamamen ayrı, bir arada bulunamayacak iki hareket kaynağı olarak kabul edilir. yani bir insanın hem duygusal hem de mantıklı olması mümkün değildir; zaman zaman duygusal, zaman zaman mantıklı hareket etmek bir insan için kabul edilebilir ama aynı insanın hem duygusal, hem mantıklı olması imkansızdır.
    her şeyi bir kenara bırakarak sadece kendi çevrenizde bile yapılmış bir hataya sebep olarak "duygularıma yenik düştüm" bahanesini duyabilirsiniz. yani duygusallık, aklın fonksiyonunu neredeyse tamamen ortadan kaldırır.

    ekşisözlük'teki başlık: (bkz: duygusal insan mantık insanı ayrımı)

    onedio testi

    allah ve islam dini hiçbir zaman zulmetmez. starking elma da elmadır, amasya elması da elmadır; ancak özellikleri birbirinden tamamen farklıdır. özelliklerinin farklı olması da birini diğerinden kesinlikle daha üstün kılmaz. insan da öyledir, herkes eşittir; ama cinsiyetlerin temelden ayrı özellikleri olduğu gibi, herkeste farklı farklı bulunan kişisel özellikleri de tamamen farklıdır.

    birbirinden tamamen farklı yaratılmış kadınla erkeğin aynı olduğunu söylemek de, kusura bakmayın ancak cehalet olabilir. farklı oldukları için de farklı işlere uygundurlar. bir cinsiyetin bir işe uygun olmadığı haksızlıksa, o zaman futbol yeteneği bulunmayan bir insanın da barcelona'da oynamaması haksızlıktır.

    işte bu da insanları kesinlikle birbirlerine karşı üstün veya aşağılık yapmaz. inanmıyorsanız bütün insanlar eşittir, inanıyorsanız üstünlük sadece takva'dadır.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap