1 entry daha
  • (bkz: feline panleukopenia)
    (bkz: gençlik hastalığı)

    %85 olumle sonuclanan kedi hastaligi.
    belirtileri: ishal, kusma, hareketsizlik, yeme-icme kesilmesi. bu belirtilerden herhangi ikisini gordugunuz zaman en yakin veterinere kosmaniz lazim. veterinerde kediye uygulanan tek tedavi, virusun akyuvarlari hedef almasindan dolayi, bolca sivi verip, antibiyotikle kedinin diger hastaliklardan olmemesini saglamak. ılk 7 gunde hayata tutunmayi basarabilmis kediler genelde hastaligi yenebiliyorlar.

    bu lanet hastalik yuzunden 2 tane dunya tatlisi kedimi kaybettim. ucuncu kedim hastaligi yenmeyi basardi ve omur boyu bu hastaliga karsi bagisiklik kazandi.

    virus bir kere eve girdigi zaman temizlemek cok zor, camasir suyuyla bile olmeyen bir virus bu lanet sey. tek kismen cozumu: f10 scxd isimli veteriner dezenfektaniyla 40 dakika boyunca temas etmesi. o da garanti degil ama buyuk ihtimal cozum sagliyor. turkiyede bu dezenfektan satilmiyor sanirsam. ayrica tamamen oldurulemedigi gibi, 1 sene boyunca yasamayi basariyor. bi de rusya’da bununla ilgili bir serum gelistirildi, o serum basari ihtimalini artiriyor.
hesabın var mı? giriş yap