• üst edit: farklı kanallardan gelen bilgi ve açıklamalara göre mevcut resmi gazete yazısının evde bira yapımını engellemeyeceği bilgisi verilmiş, umarım böyle devam eder, nitekim evde 1 kit kaldı sadece. ancak, şunu da görmek lazım. ben hala şu cümleden inanılmaz kıllanıyorum: "alkollü içki üretiminde kullanılabilecek tarımsal kökenli distilatların ve su, gıda alkolü gibi hammadde veya katkı maddeleri ilavesiyle alkollü içki hazırlanmasında kullanılabilecek konsantre içkilerin serbest dolaşımı ve ithali yapılamayacak." adam burada demiş ki içine gıda alkolü koyarak veya katkı madde ilavesi ile alkollü içki hazırlanmasında kullanılabilecek konsantre içkiler. alkollü içki hazırlanmasında kullanılan konsantre içkiler? belirli bir süre sonra zaten ne olduğu ortaya çıkar, dediğim gibi umarım kit ithalatına dokunulmaz, iki kuruşluk keyfimizin içine etmezler.

    anadolu grubu yönetim kurulu başkanı tuncay özilhan'ın talebinin devletimizce olumlu değerlendirilmesi sonucu gerçekleşmiştir.

    (bkz: evde bira yapımına vergi getirilmeli)

    resmi gazete’nin bugünkü sayısında yer alan tütün, tütün mamulleri, alkol ve alkollü içkilerin ithalat denetimi tebliğine göre, tebliğ kapsamında belirlenen dökme alkollü içkilerin, alkollü içki kökenli karışım içkilerin, alkollü içki üretiminde kullanılabilecek tarımsal kökenli distilatların ve su, gıda alkolü gibi hammadde veya katkı maddeleri ilavesiyle alkollü içki hazırlanmasında kullanılabilecek konsantre içkilerin serbest dolaşımı ve ithali yapılamayacak.

    ithalatçı tarafından, piyasaya arz edilecek, tebliğ ekinde kapsamı belirtilen alkollü içkilerin ithalatında, ilgili mevzuat çerçevesinde gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığına alkollü içki bildirimi yapılması zorunlu olacak.

    hazır kit kullananlar bundan böyle bu kitleri alamayacaklar.

    geçmiş olsun.

    kaynak

    edit: kafa karışıklığı olmuş, bu bira kitlerini etkilermi, alkol yok içinde diye ama iyi okuyalım. ne diyor? "ve su, gıda alkolü gibi hammadde veya katkı maddeleri ilavesiyle alkollü içki hazırlanmasında kullanılabilecek konsantre içkilerin serbest dolaşımı ve ithali yapılamayacak." yani alkollü içki hazırlanmasında kullanabilecek konsantre içkiler diyor. alkollü içki ve içki. içinde illa alkol bulunması gerekmiyor, alkollü içki hazırlanmasında kullanılabilecek her türlü konsantre içki.

    edit2 : butik bira sahibinin bu düzenlemenin bizim sattığımız kitler ile bir alakası yok açıklaması gelmiş. açıklama
299 entry daha
hesabın var mı? giriş yap