33 entry daha
  • pompei sehrinin bu kadar onemli olmasinin nedeni roma imparatorlugundan kaldigi sekli ile bozulmadan ve yagmalanmadan kalmis olmasidir. zira 400 sene boyunca hiristiyanlara eziyet eden roma, daha sonra 400'lerde hirisitiyan olunca roma kulturunden kalan bir cok seyi yagmalamistir.

    bu sehir sanildigi gibi gunahlar sehri degildir. her ticaretin yapildigi kiyi sehrinde genelevleri ve ibadethaneler vardir. pompei de her kiyi sehri gibi genelevleri ile o yillarda ticaretin yapildigi gemilerde calisan ve uzun sureler cinsel enerjilerini bosaltamayan kisilere hizmet vermektedir. simdi yanlis hatirlamiyorsam vezuv nedeniyle kiyidan 2-3 km icerde yer almaktadir ama vezuv patlamadan evvel bir kiyi ticareti sehridir.

    yerdeki penis isaretleri ve genelevde odalarin tepesindeki isaretler iletisimi kolaylastirmak ve denizcilerin hayatini kolaylastirmak icindir. dogruca geneleve yonelen denizci yore halkinin dilini konusmamasi ve genelev nerede diye soramamasi durumunda isaretler ona yardimci olacaktir. kisa, pratik ve ise yarar bir yoldur.

    genelevleri disinda kanalizasyon sistemi ve kaldirimlari ve yaya gecitleri ile de ilgi ceker. yaya gecitleri halkin yoldan akan kanalizasyon sisteminden kirlenmeden karsidan karsiya gecebilmeleri icin yuksek yapilmis ancak aralarindaki aciklik arabalarinin gecebilecegi sekilde ayarlanmistir.*
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap